KAKO DA procenite svoje lično bogatstvo? (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KAKO DA procenite svoje lično bogatstvo? (VIDEO)

  U novoj epizodi “Kako da” Rade Rakočević, berzanski stručnjak i preduzetnik, vlasnik i direktor društva za investiranje Senzal Capital, otkriva na koji način da procenite svoje lično bogatstvo.

  On na početku ističe da je izuzetno važno da svaki pojedinac vodi računa o svom ličnom bogatstvu, te da je potrebno da se s vremena na vreme uradi analiza ličnog portfolija, odnosno ličnog bogatstva.

  “Uradićete to tako što ćete u Exel tabelu staviti svu imovinu koju imate, počevši od nekretnina, automobila, gotovine, pozajmica koje ste dali i koje ste uzeli. Važno je imovinu firme vrednovati na nekoliko načina…”, objašnjava Rakočević.

  U Sjedinjenim Američkim Državama devedeset odsto pripadnika srednje klase investira u akcije i fondove. Oni, u proseku, drže između petnaest i dvadeset pet procenata svoje imovine u likvidnim i održivim hartijama od vrednosti. Kod nas je situacija potpuno drugačija i primarno se ulaže u nekretnine ili se (uzaludno) štedi u bankama. Kako se na domaćem tržištu polako pojavljuju opcije investiranja u akcije inostranih firmi, pravo je vreme da se napravi jedan od prvih koraka ka investiranju, a to je procena ličnog bogatstva (NET WORTH), rekao je Rakočević.

  Nastavak pogledajte u VIDEU o tome na koji način da procenite svoje lično bogatsvo.

  Podsetimo, medijska kuća BIZLife pokrenula je ovaj serijal sa idejom da od stručnjaka iz određenih oblasti saznamo kako u njihovoj oblasti ostvariti uspeh.

  Sve ranije epizode možete pogledati na OVOM LINKU.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT Scrn

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE