Kakav tip čoveka morate da budete kako biste sigurno dobili posao u Fejsbuku?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kakav tip čoveka morate da budete kako biste sigurno dobili posao u Fejsbuku?

  Džef Rejnar (Jeff Reynar) je direktor inžinjerstva u Fejsbuku i godišnje obavi oko 100 intervjua sa onim koji žele da se zaposle u ovoj kompaniji.

  On je nedavno otkrio Biznis Insajderu kakve osobine su potrebne za sigurno dobijanje posla u ovom gigantu, koji se često nalazi na vrhu lista kada su najbolje kompanije za posao u pitanju.

  „Tražimo ljude koji su hrabri, i koji žele da pokušaju i „napadnu“ teške probleme sa kojima se suočavaju naši korisnici. Tražimo ljude koji dobro određuju prioritete, koji se fokusiraju na velike probleme pre nego na male, jer rešavanjem velikih problema dobijamo podatke sa kojim možemo da rešavamo sve ostale,“ kaže Rejnar.

  On podseća da se zna da je osnivač kompanije Mark Zakerberg napustio školu kako bi pokrenuo Fejsbuk, i kaže da oni zapošljavaju i ljude koji su doneli sličnu odluku, ali i one sa doktorskim studijama, kao i one koji su samouki softver inženjeri.

  „Želimo ljude koji brzo rade. To ne znači da budu bezobzirni, nego da budu naklonjeni akciji i „napadu“ na rešenje, pre nego što će samo pričati o tome unapred“, kaže Rejnar i zaključuje:

  „Ljudi koji imaju te osobine su često i oni koji najbolje prođu u procesu intervjua, a u najvećem broju slučajeva i dobiju posao u Fejsbuku.“

  [preporucene_vesti ids=”261088, 250526″]

  Izvor: BIZLife/Business Insider

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE