KADA treba da pošaljete CV tako da budete POZVANI na razgovor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KADA treba da pošaljete CV tako da budete POZVANI na razgovor

  Ako ste ikada ranije menjali posao, znate da pronalaženje novog nije nimalo lako. Ulažete mnogo napora i energije, i često se pitate kuda sve to vodi i ima li kraja. Da bi vaša prijava za posao urodila plodom,potrebno je da znate nekoliko „trikova“. Jedan je da vreme može da bude ključ uspeha.

  Prema analizi preko 1.600 prijava za posao Talent Vorks-a, prijave koje su primljene u 19:30 časova imale su manje od 5 odsto šanse da će dovesti do uspeha. Uopšteno, sve prijave koje se šalju posle 16 časova imaju jako malo šanse da će rezultirati uspehom, odnosno da će taj kandidat biti i pozvan na razgovor za posao.

  Analiza je utvrdila da je najbolje vreme za prijavu za posao od 6 do 10 časova. Taj period donosi i pet puta veće šanse za razgovor za posao, u odnosu na sve druge vremenske periode.

  Ovo su saveti koji vam mogu pomoći da vaše sledeće apliciranje bude uspešno:

  E-pošta

  Svako ko radi na internetu zna koliki je problem „zatrpan“ inbox. Zato se potrudite da vaš mejl bude prvi u njihovom sandučetu. To ćete postići tako što ćete poštu poslati ranije u toku dana. Studije su potvrdila da e-pošta poslata u ranim satima donosi veću stopu odgovora.

  Pauza za ručak

  Većina ljudi nakon svoje pauze za ručak posvećuje neko vreme proveravanju pristiglih mejlova, koja se nekad gomila od samog jutra. Analiza Talent Vorksa utvrdila je da je verovatnoća da ćete biti pozvani na intervju za posao sve manja ako prijavu pošaljete nakon 10 sati. Izuzetak je vreme oko 12.30, što je otrpilike vreme pauze za ručak.

  Vremenska zona

  Saveti „rano ujutru“ i „pauza za ručak“ mogu da budu uspešni samo ako vodite računa o vremenskoj zoni. Ukoliko aplicirate za posao u nekoj od država koja se nalazi u drugačijoj vremenskoj zoni od one u kojoj se vi nalazite, prvo proverite razliku u vremenu. Tako će menadžer za zapošljavanje vašu poruku dobiti u pravo vrreme.

  Ključne reči

  Da biste povećali šanse da poslodavac pročita vaš mejl, vodite računa da ono što pišete bude jasno i koncizno. Proverite da li je ono što ste poslali pregledno i nemojte izostaviti ključne reči (poput pozicije za koju se prijavljujete), tako će poslodavac kasnije lakše pronaći vašu poruku.

  Izvor: BIZLife/BI

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE