Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Kada bi svi platili kartu, bila bih TAPACIRANA“: Koga vas je žao kad vidite ovo – vas ili GSP-a? (FOTO/VIDEO)

  Gradske vlasti Beograda pokrenule su kampanju za povećanje naplate karta u javnom gradskom prevozu a noseći slogan kampanje je „Vaša karta za bolju vožnju“.

  U sklopu promocije plaćanja karata objavljen je i promotivni video, u kojem je prikazano  šta bi sve, u idealnim uslovima u kojima se svako “otkucava”, moglo da se uradi s tim novcem.

  „Svaki put kada platite kartu činite važnu stvar da poboljšate javni prevoz“, navodi se u promotivnom videu.

  Deo kampanje su i bilbordi a najviše pažnje i komentara privukao je reklamni pano sa stolicama na kojima piše “Kada bi svi platili kartu, bila bih tapacirana”.

  Javno preduzeće GSP je jedno od dva tradicionalna gubitaša u srpskoj prestonici, zajedno sa Sava centrom.

  Gradske vlasti u Beogradu već godinama imaju problema kako da organizuju isplativ sistem naplate u javnom prevozu. Da bi se to unapredilo uvedena je elektronska naplata karata (bus plus), za koju se tvrdilo da će biti održivo rešenje. Osim kritika i nezadovoljstva u javnosti zbog prelivanja novca u potpuno novo preduzeće, problem sa naplatom je očigledno ostao jer je sada pokrenuta nova kampanja, a dotacije iz gradskog budžeta tom preduzeću su i dalje ogromne.

  Reklamne kampanje za poboljšanje javnog gradskog prevoza svakako jesu način da se  unapredi usluga i u ovom slučaju naplata karata, čime bi se povećali prihodi i poboljšala sama usluga.

  Međutim, ova kampanja je očigledno naišla na odijum jer, osim što se očigledno bezuspešno ponavlja po ko zna koji put, dolazi u momentu masovnog ogorčenja Beograđana koji duže od godinu dana svakodnevno trpe zbog brojnih radova u gradu. Trenutno je čtvrtina linija preusmerena, skraćena ili ukinuta, pa se postavlja pitanje da li je reč o valjanoj usluzi onima koji taj prevoz plaćaju.

  Sa druge strane, vozni park je iz godine u godinu sve stariji a nedavne nabavke obuhvatile su nabavku kratkih autobusa koji su raspoređeni, između ostalih, i na duge i opterećene linije pa se i zbog toga stvaraju velike gužve.

  Nije tajna i da GSP ima velikih problema sa kadrovima pa među vozačima autobusa sve više ima starijih ili pak prilično mladih bez mnogo iskustva pa se putnici žale na prebrzu a samim tim i nebezbednu vožnju.

  Stanje je takvo da je veliko pitanje odakle početi sređivanje, ali da li je trebalo da se počne baš od tapaciranja?

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Aleksandar

   Kada svaka vlast ne bih krala, i Srbija bi bila TAPACIRANA

  • Lola

   Kadai gradske Vlasti i čelnici GSP-a ne bi uzimali enormno visoke procente, a mi to sve plaćali kroz cenu koštanja autobusa, sedišta bi bila pozlaćena!

  • Vladimir

   ma sta vredi kad ni vozace nemate nov autobus penzioner vozi ne zna klimu da upali u sred leta grejanje radi, samo ocekujes da izumre na volanu necu nikad kartu platiti 35 kasni po 30min od redovnog termina mars

  • Bubili

   Tapaciraju oni svoje fotelje.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE