Kad u svemiru ne možeš bez BELGIJSKOG SIRA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kad u svemiru ne možeš bez BELGIJSKOG SIRA

  Američka fizičarka koja je je već više od četiri meseca u posadi Međunarodne svemirske stanice (ISS) u orbiti Zemlje, tražila je neobičnu uslugu – da joj pošalju omiljeni belgijski sir kojeg se uželela, preneo je portal “Fokus na Belgiju” (Focus on Belgium).

  Rakete s namirnicama, gorivom i opremom redovno snabdevaju ISS čija je posada međutim navikla da dobija samo osnovnu hranu, često u osušenom obliku i neukusnu.

  Međutim, izuzeci su mogući, pa i astronauti ponekad mogu da zatraže i neku omiljenju poslasticu.

  Šenon Voker (Shanon Walker) koja je sada po drugi put u orbiti Zemlje, od decembra je već dvaput tražila da joj pošalju belgijski sir s jedne farme u mestu Rumbeke, u Flandriji, koji je tvrd, pikantan, s krupnim zrnima soli.

  Doktorka fizike, stručnjak za robotiku i sisteme ISS, taj sir, “OG Kristal and Old Farmdale”, otkrila je u rodnom Hjustonu gde je centar NASE.

  Proizvodjač tog sira, Luj-Filip Dever, rekao je da je oduševljen i ponosan jer nije nikad ni pomišljao da će njegov proizvod stići i u svemir.

  Šenon Voker je prvi put u svemiru bila 2010, godine i ostala 163 dana, a u orbiti Zemlje je ponovo od novembra prošle godine i treba da u ISS ostane i radi 210 dana, skoro dva meseca duže nego prvi put.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE