Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Južne: Gradonačelnici četiri najveća grada dali izjave pre dolaska novinara

  Gradonačelnici Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Niša sastali su se u niškoj Gradskoj kući, ali većina novinara nije imala priliku da im postavi pitanja jer su izjave bile završene 15 minuta pre najavljenog termina.

  Aleksandar Šapić, Miloš Vučević, Nikola Dašić i Dragana Sotirovski požurili su da nakon sastanka daju izjave za medije, iako u holu Gradske kuće skoro da nije bilo predstavnika medija.

  Prateći saopštenje, prema kome su izjave bile planirane za 13:15, većina novinara u Gradsku kuću je došla koji minut pre 13 sati. Tada su gradonačelnici i njihovi saradnici već odlazili.

  Tako o tome šta je konkretno dogovoreno na sastanku nije bilo reči, ali je poručeno da će svako od njih četvoro slediti pozitivne primere iz preostala tri grada.

  Četiri grada – jedna velika porodica

  Sotirovski kaže da bi Niš mogao da prati primer funkcionisanja sportskih društava u Kragujevcu ili javnog prevoza u Beogradu i Novom Sadu. „Zašto bismo gubili vreme na nekim stvarima gde su već Novi Sad ili Beograd, kao glavni grad, ili Kragujevac, koji je nama geografski najbliži, prošli, ako možemo da primere dobre prakse primenimo u našem gradu“, navodi ona.

  Istaknuto je i da takvih sastanaka ranije nije bilo i da je neophodno da četiri najveća grada u Srbiji imaju kvalitetnu i intenzivniju saradnju.

  Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poručuje da će susreti postati tradicionalni i da će građani osetiti njihove benefite, iako ne precizira koje.

  Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da će se međusobno podržavati, odnosno prisustvovati važnim događajima i datumima u preostala tri grada.

  Takvim sastancima šalje se poruka jedinstva, smatra gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji navodi da su ta četiri grada jedna velika porodica.

  Umrežavanjem tih gradova i praćenjem dobrih primera skratio bi se put do realizacije važnih projekata i usluga, jer se ne bi gubilo vreme na stvari koje su drugi gradovi već sproveli, poručuju gradonačelnici.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Beoinfo_printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE