Julski minus: Hrvatsku "IZDALI" Nemci, Austrijanci i Poljaci

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Julski minus: Hrvatsku “IZDALI” Nemci, Austrijanci i Poljaci

  Turistički jul u Hrvatskoj na kraju je ostvario minus od 544.150 noćenja I 90.765 dolazaka, pokazuju zvanični podaci do kojih je došao portal Index iz sistema e-visitor.

  Hrvatsku još uvek u pozitivnim brojkama drži dobra predsezona, ali ako se ovaj trend nastavi i u avgustu, turističke brojke, a time i zarada, mogle bi biti znatno manje od prošle godine.

  Naime, u julu ove godine zabeleženo je 4.537.958 dolazaka i 30.383.838 noćenja, dok je u julu 2018. godine bilo 4.628.723 dolazaka i 30.927.988 noćenja.

  Prema vrsti smeštaja, zanimljivo je da su jedino hoteli u plusu, i to za 1,16 posto u dolascima i 0,22 posto u noćenjima. Privatni smeštaj u minusu je po dolascima i noćenjima za 2,2 posto, a kampovi su u minusu 4,2 posto u dolascima i čak 4,6 posto u noćenjima.

  Najviše je u julu podbacilo, Hrvatskoj najvažnije, nemačko tržište sa 4 posto manje dolazaka i čak šest posto manje noćenja turista iz Nemačke. Austrijanaca je došlo čak 7 posto manje nego prošle godine, a najlošiji zbir je sa Poljacima koji beleže pad od 10 posto i po dolascima i po noćenjima.

  Resorni ministar Gari Cappelli komentarisao je manjak turista, naglasivši da manjak gostiju u Hrvatskoj nije problem jer ima, kako kaže, strategiju.

  “Prema tome, manjak gostiju ne prihvatam kao nešto što pokazuje da li je sezona dobra ili loša. Dobra ili loša sezona je kvalitet, održivost sistema, a on je negde na nivou da tako nešto u ovom trenutku imamo, a sve drugo će odrediti tržište”, rekao je Cappelli.

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE