"Milan Gale Muškatirović" prešao u GRADSKE RUKE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Milan Gale Muškatirović” prešao u GRADSKE RUKE

  Gradsko privredno društvo “25. maj – Milan Gale Muškatirović” preuzelo je upravljanje nad bazenom i celokupnom gradskom imovinom.

  U saopštenju Gradskog sekretarijata za informisanje navodi se da je sa tom imovinom do sada “na nedomaćinski način raspolagalo opštinsko javno preduzeće SRPC “Milan Gale Muškatirović”.

  “Dugovi ovog opštinskog preduzeća koje je do sada upravljalo sportskim centrom iznose preko milion evra što je dovelo u pitanje rad centra. Na ovaj način gradska imovina biće zaštićena i stvaraju se uslovi za nova ulaganja i modernizaciju bazena i sportskog objekta”, navodi se u saopštenju gradskog sekretarijata.

  Građani Starog grada kao i ostali Beograđani bazen će moći da koriste nesmetano na osnovu svih odluka koje su sada na snazi, a novi menadžment imaće zadatak da razvije nove i dodatne sadržaje za građane.

  Prva odluka gradskog preduzeća “25. maj – Milan Gale Muškatirović” je da se dnevna cena korišćenja bazena spusti sa 250 na 200 dinara kao i da se plate zaposlenima u ovom sportskom centru povećaju u proseku za oko 20 odsto.

  Popisne komisije, na osnovu odluke Grada Beograda, počele su popis zatečene imovine u sportskom centru.

  Bastać: Jeftin plen kuma, tate ili brata

  Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać saopštio je da ta opština ne prihvata odluke Skupštine grada Beograda o preuzimanju sportskog centra i najavio da će svim pravnim sredstvima i različitim oblicima građanske neposlušnosti pokušati da spreči novo, kako je naveo “divljanje nestručne, korumpirane i bahate gradske vlasti”.

  Bastać je saopštio da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić novcem svih Beograđana angažovao privatno obezbeđenje koje je “otelo” sportski centar “Milan Gale Muškatirović”.

  Nepoznate osobe upale su u sportski centar, ne poštujući bilo kakve procedure, promenili su brave i zauzeli bazen, iako nije završen zakonski obavezan postupak primopredaje, istakao je Bastać uz ocenu da je, kao i kod rušenja u Savamali, suspendovan pravni poredak.

  On je ocenio da je sada svima jasno da su kriminalne radnje kojima je grad sprečio SRPC da naplati potraživanja od onih koji godinama koriste teniske terene, a ne plaćaju zakup, kao i oduzimanje sportskih manifestacija kojima je trebalo da se obezbede dodatni prihodi, bili uvod u “otimačinu koja treba da završi tako sto će starogradski centar postati jeftin plen kuma, tate ili brata”.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/prilozi-na-rts-u-i-tv-pinku-krenuli-po-zlu-jer-je-pomenut-vesic-goran-video/

  Izvor: N1, Agencije

  Foto: printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE