Još stižu računi: Ni vajar ni Vesić NE ZNAJU koliko je koštao spomenik

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još stižu računi: Ni vajar ni Vesić NE ZNAJU koliko je koštao spomenik

  Ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov, autor spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu, rekao je da ni on ni zamenik gradonačelnika Beograda ne znaju kolika je cena pomenutog spomenika pošto, kako je naveo, još stižu računi za izradu spomenika.

  “Ni gospodin Vesić ni ja vam ne možemo reči istinu koliko košta spomenik, jer ja zaista ne znam koliko sam novca potrošio za ovaj spomenik. Još mi pristižu računi koje plaćam”, odgovorio je Rukavišnjikov na pitanje Nova.rs koliko je koštao spomenik i na molbu da dozvoli gradskim vlastima, odnosno zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću da objavi cenu spomenika, pošto je sam Vesić pre nekoliko dana rekao da je upravo ruski vajar tražio da cena spomenika bude tajna dok radovi ne budu završeni.

  Ruski vajar je dodao da ima saradnika, koga zna i Vesić i koji se zove Alan, a koji “stalno nešto mudruje kada skuplja i sabira račune”.

  “On sve vreme nešto komplikuje, ja se nerviram, on sve nešto piše u svesku, različita dugovanja, i ja mu kažem `možeš ли ti da sabereš sve i da nam kažeš koliko smo istrošili sredstava`, a on kaže `ne mogu, zato što još uvek pristižu računi. Ne znamo koliko smo potrošili”, objasnio je Rukavišnjikov i rekao da još nisu isplatili ni sve račune za samu figuru spomenika.

  Nije odgovorio ni na pitanje Nova.rs koliku cenu spomenika su dogovorili kada su ugovarali posao.

  Na to se u razgovor ubacio i zamenik gradonačenika Goran Vesić koji se gostu iz Rusije zahvalio na odgovoru i ocenio da je pitanje Nova.rs “još jedan od ružnih pokušaja” da se govori o spomeniku.

  “Slažem se sa damom, meni je isto u interesu da znam da li sam išta zaradio ili sam u minusu”, prokomentarisao je gost iz Rusije na Vesićevo negodovanje povodom pitanja.

  Rukavišnjikov nije odgovorio da li je bilo naknadnih zahteva iz Beograda da menja pojedine segmente spomenika i da objasni zašto je krst iz početne verzije spomenika u finalnoj zamenjen mačem.

  On je tek večeras obišao spomenik, pošto zbog bolesti bio sprečen da prisustvuje svečanom otvaranju 27. januara.

  Izvor: Nova S

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE