Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još MILIONA iz republičke u beogradsku kasu

  Gradu Beogradu je iz budžetskih rezervi odobrena nova finansijska injekcija od više od tri miliona evra, piše portal Nova.rs.

  Uprkos tvrdnjama, pre svega zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da prestonica stoji odlično, Beograd je iz republičkih budžetskih rezervi od početka godine do danas dobio najmanje 8,3 miliona evra.

  Svaki put se obrazloženje u suštini svodi na isto. Sredstva se uplaćuju zarad održavanja tekuće likvidnosti, ali to, sudeći po iskustvu, može da bude svašta, piše portal.

  Prema podacima koji su objavljeni u Službenom glasniku, Beogradu je odlukom Vlade srbije koju je potpisala premijerka Ana Brnabić, dodeljeno 390 miliona dinara ili oko 3,3 milion evra.

  „Sredstva rezerve, raspoređuju se Ministarstvu finansija na ime transfera gradu Beogradu za izvršavanje obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti“, navodi se u obrazloženju odluke usvojene na sednici 7. oktobra.

  Prethodno je u aprilu takođe Vlada Srbije na ime transfera gradu Beogradu uplatila 360 miliona dinara takođe zbog ugrožavanja likvidnosti.

  Slično obrazloženje objavljeno je i u martu kada je, takođe iz sredstava tekuće budžetske rezerve, uplatila gradu Beogradu 240 miliona dinara ili oko dva miliona evra.

  Iako se i tada kao razlog navodilo „izvršavanje obaveza“, a iz razloga, „koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti“, Vesić je izjavio da je taj novac uplaćen za uređenje fasada u Beogradu.

  Izvor: Nova.rs

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE