Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još jedan gigant odlučio: VAKCINACIJA OBAVEZNA

  Kompanija Netflix uvešće obaveznu vakcinaciju protiv Kovida 19 za ključnu ekipu u američkim TV i filmskim produkcijama.

  Američka kompanija za striming će zahtevati da osoblje „zone A“ – glumci i ekipa u bliskom kontaktu sa njima mora da bude vakcinisano, prenosi BBC.

  Jasno je da da Netfliks razmatra sprovođenje slične politike u Velikoj Britaniji.

  Međutim, glumac Šon Pen želi da se takva “politika” proširi na sve članove produkcije, a ne samo na one koji su klasifikovani kao „zona A“.

  Nedavno je rekao da se neće vratiti na dramu Gaslit, ako svi glumci i ekipa ne budu vakcinisani.

  Netfliks se na ovakav korak odlučio nakon što je američka kontrola i prevencija bolesti objavila ranije ove nedelje da će maske ponovo morati da se nose u zatvorenom prostoru čak i kod osoba koje su potpuno vakcinisane.

  I Google, ali i druge kompanije traže da se radnici vakcinišu pre povratka u kancelariju

  I druge kompanije, poput Google, navele su da se radnici moraju vakcinisati pre nego što se vrate u kancelariju nakon što je usledio nagli porast slučajeva Kovida 19 zbog širenja visoko zarazne varijante Delta.

  FILE – In this Oct. 20, 2015 file photo, signage sits outside Google headquarters in Mountain View, Calif. Google is postponing a return to the office for most workers until mid-October and rolling out a policy that will eventually require everyone to be vaccinated once its sprawling campuses are fully reopened in an attempt to fight the spreading Delta variant. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File)

  Smernice će početi u Google-ovim američkim kampusima, a zatim će se primenjivati globalno na njegovih 144.000 zaposlenih.

  Izvršni direktor Google -a Sundar Pichai rekao je na svom blogu da će „svi koji dolaze na posao u kampuse morati da budu vakcinisani“.

  Zbog naglog porasta slučajeva uzrokovanih Delta varijantom koronavirusa, svi koji su “u posebnim okolnostima” mogu se prijaviti za rad od kuće do kraja 2021.

  Međutim, svaki zaposleni u Google  može da se prijavi za stalni rad od kuće ako to želi i da se premeste iz kancelarija na nove lokacije.

  Google očekuje da će tokom vremena u bilo kojoj nedelji, 60 odsto zaposlenih raditi u kancelariji nekoliko dana svake nedelje, jedna petina na novim lokacijama kancelarija, dok će druga petina će raditi od kuće.

  Prednosti i mane rada od kuće

  Mnoge firme odmeravaju prednosti i mane toga da njihova radna snaga nastavi da radi od kuće.

  Drugi su takođe precizirali da radnici koji dolaze u kancelariju moraju biti vakcinisani.

  U junu je izdavač Harija Pottera Bloomsbury poručio da osoblje mora da se vakciniše pre povratka na radno mesto.

  „Jednostavna činjenica je da je ovaj virus i dalje izuzetno opasan“, naveo je.

  U SAD, kompanija JP Morgan je u junu saopštila da će uputiti osoblje da svoj status vakcinacije zabeleži na internom veb portalu, pri čemu će zaposleni koji su u potpunosti vakcinisani moći da odbace zaštitne maske za lice.

  Bankari Goldman Saksa takođe moraju da otkriju da li su se vakcinisali pre nego što se vrate u kancelariju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, Pexels, Beta/AP

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE