Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još godinu dana tv takse?

  Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović izjavio je da je Vlada Srbije predložila parlamentu da se finansiranje javnih servisa preko takse produži još godinu dana, kao i da se odloži za dve godine raspisivanje javnog konkursa za zasnivanje radnog odnosa državnih službenika na određeno vreme.

  Martinović je u Skupštini Srbije rekao da je Vlada predložila da se produži režim finansiranja RTS i RTV kao javnih medijskih servisa do 31. decembra 2023. godine.

  Zakonom o javnim medijskim servisima propisano je da se RTS i RTV finansiraju iz budžeta, ali i kroz taksu, kroz komercijalne prihode i druge izvore, rekao je Martinović.

  On je naglasio da javni servisi obavljaju delatnosti od javnog interesa i da ne mogu sami da obezbede dovoljno prihoda jer nisu komercijalne televizije, pa Vlada predlaže nastavak finansiranja naplatom takse preko računa za struju za još godinu dana.

  Kada je reč o Predlogu zakona o izmeni Zakona o državnim službenicima, Vlada Srbije je predložila parlamentu da se za dve godine odloži primena odredbe o raspisivanju javnog konkursa za zasnivanje radnog odnosa na određeno vreme zbog povećanog obima posla, rekao je Martinović.

  On je ukazao da bi u slučaju da se rok ne produži, od 1. januara bi veliki broj državnih službenika u sudstvu odnosno Ministarstvu finansija ostao bez posla, jer bi se zahtevalo raspisivanje konkursa.

  Ministarka pravde Maja Popović zamolila je poslanike da podrže izmene Zakona o državnim službenicima kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje pravosudnog sistema.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE