Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rudnik

  Ministarstvo: Dogovoren prekid štrajka u Resavici

  Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstva finansija dogovorili su na sastanku sa reprezentativnim sindikatima JP PEU „Resavica“ da se obustavi štrajk u tom preduzeću i postigli saglasnost u vezi sa zahtevima sindikata.

  Na sastanku na kojem su učestvovali resorna ministarka Dubravka Đedović, ministar finansija Siniša Mali, poslovodstvo JP PEU „Resavica“ i predstavnici sindikata, ocenjeno je da je u interesu i preduzeća i zaposlenih da se što pre obnovi redovan proces rada, uz dogovor o nastavku rešavanja problema u tom preduzeću kroz dijalog i stalnu komunikaciju, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

  Ministarka Đedović je kazala da će se predlozi dogovora sa rudarima sledeće nedelje naći na sednici Vlade Srbije. „Postigli smo dogovor, rudari nastavljaju rad, obustavljaju štrajk. Izašli smo u susret koliko smo mogli uvažavajući teške uslove rada, kao i potrebu da se poboljšaju uslovi rada“, rekla je Đedovićeva.

  đedović, micubiši

  Smatra da ovi problemi ne treba da se rešavaju „ad hok“, već da se njima treba pristupiti ozbiljno i sistemski. Đedovićeva je najavila i da će početkom naredne godine početi sa radom rudnik „Soko“.

  „To je jako važno za postizanje produktivnosti rudnika iz Resavice. Ići ćemo sa predlozima pred Vladu, nastavljamo sa sprovođenjem sistemskih mera“, rekla je Đedovićeva.

  Sindikat zadovoljan dogovorom

  Sindikat Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja zadovoljan je dogovorom koji je postignut u Ministarstvu rudarstva i energetike i najavljuje prekid štrajka.

  Nebojša Milenković, predsednik sindikata kompanije, rekao je za RTS da je na četvrtom sastanku sa predstavnicima Vlade Srbije prihvaćen najveći deo zahteva rudara koji se odnose na plate i topli obrok, kao i dinamika isplate.

  Rešen je i problem rudne rente kako bi rudnik „Soko“ već tokom januara počeo da radi.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE