Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako da ne potonete u JESENJU DEPRESIJU?

  Gubitak energije, smanjenje interesovanja za ranije omiljene aktivnosti, nezainteresovanost za posao i komunikaciju sa ljudima tipični su simptomi jesenje depresije.

  Depresija, bol (Freepik)

  U letnjoj sezoni na stvari gledamo sa lakoćom, ali kad dođe jesen emocionalna pozadina nam postaje manje stabilna i iste situacije se iznenada dešavaju u negativnom svetlu. Oblačno vreme mnoge od nas čini sklonim razmišljanjima, dugim unutrašnjim monolozima i apatiji, što nije daleko od prave depresije. 

  Najbolja prevencija u ovom slučaju su nove aktivnosti i hobiji – oni ne samo da će pomoći u prevazilaženju jesenje depresije, već će i otkriti nove aspekte vaše ličnosti.

  Bavite se sportom

  Za one koji rade od jutra do mraka jesenja depresija je najopasnija. Život postepeno gubi boju, a simptomi hroničnog umora se sve više osećaju. Sport će vam pomoći da svoj život okrenete u pravom smeru. Napravite prvi korak – uplatite članarinu za teretanu ili individualne treninge. Ukoliko nemate vremena za to, možete trening zameniti večernjim trčanjem. Osim što će vam pomoći da izbacite negativnu energiju i stres, imaćete bolji san, a to je pola posla za dobro raspoloženje. 

  Trčanje, studija

  Trčanje, studija (Pixabay)

  Ishrana 

  Uvedite voće, povrće i zelenilo u svoju ishranu. Takođe, posavetovavši se sa svojim lekarom, izaberite kompleks minerala i vitamina. To će pomoći u jačanju imunog sistema i održavanju tela u dobroj formi.

  Uzmite slobodan dan 

  Depresija ukazuje na to da je telo preumorno, pa ako je moguće, uzmite slobodan dan – čitajte knjigu, gledajte serije ili filmove, provedite dan sa porodicom. To će vam pomoći da prikupite energiju za kišne dane.

  Čitanje, knjiga, knjige (Freepik)

  Okružite se pozitivnim ljudima i izbegavajte one koji vole da se žale na sve. Istovremeno, stav „uvek treba pozitivno razmišljati“ može da bude štetan ukoliko varate sebe, a pre ili kasnije će doći slom kao odgovor na ovo neslaganje. Ljudskoj psihi je potrebna raznolikost, uključujući i emocije, pa čak i negativne. Prihvatite da možete da budete neraspoloženi, ali nemojte da se zaglavite u tom stanju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, Freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE