Kako postići ravnotežu: Jelena Šribar, Mercator-S

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako postići ravnotežu: Jelena Šribar, Mercator-S

  Četiri uspešne dame u biznisu otkrivaju svoje taktike za balans između privatnog i poslovnog života.

  Riddle bar, u Skadarskoj ulici, bio je mesto na kom je brend BIZLife organizovao druženje sa četiri dame koje su nam dale neke od odgovora na pitanje kako da nađemo formulu balansa.

  Dobar koktel rezultat je pažljivo izabranih i dobro izbalansiranih sastojaka. Ispijajući ih, Marija Popović, Zorana Milidrag, Jelena Šribar i Ljubica Lađevac govorile su o tome koji sastojci su nam potrebni za biznis kako on ne bi bio previše gorak ili kiseo za naš život.

  Jelena Šribar, Human Resources Director, Mercator-S d. o. o.

  Unutrašnji dijalog

  „Ne znam da li je moguće da u svim sferama postignemo balans. Ako imamo takvo očekivanje, samo će život da nam bude teži, jer se, zapravo, život i sastoji od kontinuiranih disbalansa kroz koje mi nekako idemo. Smatram da je najvažniji nekakav balans nas samih sa sobom. U četrdesetim godinama baš to postoje tema razmišljanja i otklon koji mislim da moramo da gradimo ka raznoraznim spoljnim stimulusima i spoljnim dešavanjima. Mi mislimo da uvek nešto treba da se izbalansira, a u stvari mislim da je ključ u tome da tražimo neki balans iznutra. Ovo je, zapravo, lakše reći nego postići. Upravo to je život: traženje balansa.”

  Jelena Šriber, Human Resources Director, Mercator -S d.o.o.

  Jelena Šriber, Human Resources Director, Mercator -S d.o.o.

  Fasad

  „Kad radiš u biznisu, od tebe se stalno očekuje da rešavaš probleme, da znaš šta treba da radiš. Očekuje se jedna ’fasada sveznanja’. Mislim da smo srećne žene jer živimo u ovom vremenu, u kom se to sve jako brzo i jako dramatično promenilo, možda još ne na Balkanu u onoj meri u kojoj će se tek promeniti. Kad pričam sa mlađim koleginicama i vidim kako one razmišljaju, shvatam da to ne da dolazi – to je već tu. To da se od menadžera očekuje da pokaže ranjivost, da pokaže da je ljudsko biće, a ne ’fasadu sveznanja’ – srećna je okolnost našeg vremena. Lično, sve činim u svom radu da to sve više negujem. Da što više pokažem kad nemam volje, kad mi nije ni do čega, kad nemam pojma šta da radim, kad sam se prepala od nečega itd. Život je tako mnogo lepši.”

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE