Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jelena Popović – Bujić, Iceberg Salat Centar, u izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine™ 2022

  U četvrtak, 9. juna u Monte Karlu, Gaston Taratuta, osnivač i CEO kompanije Aleph proglašen je EY Svetskim Preduzetnikom za 2022. godinu na jedinstvenoj, svečanoj ceremoniji. Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu, našlo se 50 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 41 zemlje.

  Našu zemlju na ovogodišnjem izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine predstavljala je Jelena Popović – Bujić, CEO kompanije Iceberg Salat Centar, koja je ponela nacionalno priznanje EY Preduzetnik godine u našoj zemlji u februaru mesecu kada je obeležen i jubilej – desetogodišnjica postojanja ovog Programa u Republici Srbiji.

  Jelena Popović Bujić, Iceberg Salat Centar

  Jelena Popović Bujić, Iceberg Salat Centar

  Jelena Popović – Bujić, u našoj zemlji ponela je ovo priznanje u konkurenciji od 34 kandidata koji stoje ispred 28 kompanija, a izabrana je od strane nezavisnog žirija.

  Kompanija Iceberg Salat Centar je osnovana je 1990. godine kako bi proizvodila Iceberg salatu, koja se do tada nije gajila u Srbiji. Danas se bavi uzgojem svih vrsta salata, kao i preradom i distribucijom 180 artikala iz segmenta povrća i voća. Kompaniju je osnovao gospodin Popović, a danas je vodi njegova ćerka, Jelena Popović-Bujić.

  „U godini jubileja, kada obeležavamo 10 godina programa EY Preduzetnik godine u Republici Srbiji, imali smo sjajnog predstavnika, našu Jelenu, ispred kompanije Iceberg Salat Centar. Ispred čitave delegacije, a i kompanije EY želim da se zahvalim Jeleni što je dostojno i sa ponosom predstavila kako svoju kompaniju, tako i preduzetnički duh naše zemlje.“ – izjavio Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

  „Protekla nedelja u Monte Karlu, bila je jedno neverovatno iskustvo. Veliki je uspeh samo biti ovde i predstavljati našu zemlju, domaće preduzetnike i boriti se za ovo priznanje sa najboljim preduzetnicima na svetu. Sjajno je biti deo globalnog tima i razmeniti iskustva sa najboljima, a ujedno je i ohrabrujuće shvatiti da svi preduzetnici razmišljaju na isti način, kao i mi u Srbiji. Veliko hvala kompaniji EY na ovom fenomenalnom projektu koji podržava sve preduzetnike godinama unazad.“ istakla je Jelena Popović Bujić, CEO kompanije Iceberg Salat Centar.

  Gaston Taratuta napravio je revoluciju u digitalnom oglašavanju kreiranjem globalne platforme za kompanije na tržištima koja su u razvoju.

  Gaston Taratuta

  Gaston Taratuta

  Veteran u prodaji i marketingu, Gaston je primetio nedostatak mogućnosti da se kompanije i oglašivači u zemljama u razvoju povežu sa najvećim svetskim digitalnim platformama kao što su Twitter, Snapchat i LinkedIn. Stoga je 2005. godine osnovao Internet Media Services (IMS) kako bi unapredio digitalni ekosistem u Argentini i zemljama koje su imale sličnu situaciju na tržištu. Prethodne godine, spajanjem kompanije IMS i akvizicijom sličnih kompanija, formirana je kompanija Aleph.

  Danas je Aleph globalna kompanija, prisutna na 90 tržišta i čak četiri kontinenta. Gaston Taratua kontinuirano ulaže u obrazovne programe koji pomažu stanovnicima zemalja u razvoju da razviju profesionalne karijere u digitalnoj sferi. Obrazovna platforma kompanije Aleph posvećena je obuci i konekciji čak 50.000 profesionalaca za digitalno oglašavanje.

  Program EY Svetski Preduzetnik godineTM koji organizuje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young), slavi tradiciju preduzetničkog uspeha koji veliča inovaciju, stvaranje novih radnih mesta i ekonomski rast, koji doprinosi izgradnji boljeg poslovnog okruženja što je ujedno i moto kompanije EY.  Osim same dodele nagrade, program u Monte Karlu uključuje i čitav niz zanimljivih govornika, panel diskusija i drugih manifestacija od posebnog značaja za preduzetnike i druge uticajne poslovne lidere koji su prisustvovali.

  Delegacija Republike Srbije – Izbor za EY Svetskog Preduzetnika godine

  Više o ovogodišnjem nosiocu priznanja EY Svetski Preduzetnik godineTM pogledajte na linku: https://www.ey.com/en_gl/weoy

  Izvor: BIZLife

  Foto: EY

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE