Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jedan DRUGAČIJI Sabor trubača

  Sabor trubača u Guči neće biti isti kao ranije, pristup će biti restriktivan i ako posetioci žele lepo da se provedu i uživaju, moraju biti ozbiljni, izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, posle sednice Saveta Moravičkog upravnog okruga.

  Obradović je navela, saopšteno je posle sastanka održanog u Čačku, da je dogovoreno da Sabor trubača u Guči bude tako organizovan da postane primer i za druge manifestacije.

  To podrazumeva uvođenje „branjene zone“ u dužini od sedam kilometara, u kojoj će biti strogo kontrolisan pristup, saopštilo je ministarstvo.

  Dogovoreno je da organizatori manifestacija i inspekcije revidiraju planove, tako da se u tu zonu omogući ulaz vakcinisanim građanima i onima sa negativnim PCR testom, kao i da se postave punktovi za testiranje nevakcinisanih brzim testovima, uz mogućnost vakcinacije na samom punktu.

  „Samo podelom odgovornosti između organizatora, inspekcija i posetilaca možemo da imamo organizovane manifestacije sa minimalnim rizikom po zdravlje građana“, izjavila je Obradovićeva.

  Ministarka je poručila da je vanredna sednica zakazana kako bi se razgovaralo o predstojećim manifestacijama u avgustu i septembru – Saboru trubača u Guči, ali i Sabora violinista u Pranjanima, Nušićijade u Ivanjici i Kupusijade u Mrčajevcima, za koje u ovom trenutku ne postoji odobrenje Kriznog štaba da mogu biti organizovane.

  Najavila da će se sledeće nedelje videti da li manifestacije mogu da se održe na ovakav način.

  Poručila je građanima ako ne žele da se pridržavaju propisanih mera Guče neće biti i da nije isključeno da Krizni štab njeno održavanje zabrani, poštujući isključivo interes očuvanja zdravlja nacije, kaže se u saopštenju.

  „Pitanje vakcinacije je pitanje od nacionalne važnosti. Svakim danom kojim ste odložili vakcinaciju pomogli ste da epidemija traje duže“, poručila je Obradovićeva.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE