Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jazaki otvorio fabriku u Šapcu

  Japanska kompanija Jazaki (Yazaki) otvorila je fabriku u industrijskoj zoni u Šapcu gde će proizvoditi kablovske setove za kamione Dajmler (Daimler).

  Fabrika u Šapcu, čija je izgradnja počela prošle godine, prostire se na oko 30.000 kvadratnih metara i u njoj sada radi oko 500 radnika.

  Kompanija Jazaki se obavezala na ulaganje u Srbiji od oko 25 miliona evra i ukupno zapošljavanje 1.700 radnika u narednom periodu. Planirani godišnji izvoz je oko 120 miliona evra.

  Otvaranju fabrike prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da Jazaki ne bi došao u Srbiju da toj kompaniji nisu bili ponuđeni najbolji mogući uslovi.

  On je naveo da je Jazaki za investiciju u Srbiji dobio podsticaj od države od 10,1 miliona evra i da se nada da će japanski investitor otvoriti još fabrika u Srbiji.

  „Veliki i važan dan ne samo za Šabac i Mačvu, već i za Srbiju. Od početka sam bio u procesu razgovora i pokušaja da zamolim Jazaki da investira u Srbiji. U konkurenciji još dve zemlje pobedili smo jer imamo najbolje radnike“, rekao je Vučić.

  Dodao je da ne bilo ni te ni drugih investicija i Srbiji da nije urađena konsolidacija javnih finansija i da „umesto bankrota nije obezbeđen suficit u budžetu“.

  „Lokalna samouprava će osetiti veliku korist od dolaska Jazakija, ali i radnici“, rekao je Jazaki.

  Kompanija Jazaki je osnovana 1929. godine, posluje u 45 zemalja, zapošljava oko 290.000 radnika i bavi se proizvodnjom i distribucijom električnih sistema, elektronskih instrumenata za auto industriju i sarađuje sa najpoznatijim proizvođačima motornih vozila.

  Izvor: Beta

  Foto: predsednik.rs

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE