Priroda u svakom gutljaju - Jazak voda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jazak voda

  Priroda u svakom gutljaju – Jazak voda

  Srbija je zemlja koja obiluje prirodnim bogatstvima, među kojima je i pitka voda, kao sve ugroženiji resurs na globalnom nivou. U prilog tome govori i činjenica da je Komisija UN svrstala Srbiju na listu prvih 50 zemalja u svetu koje raspolažu velikim rezervama zdrave i pitke vode.

  Od izvora Taorskih vrela u podnožju planine Povlen, preko Vrela Grze u kotlini južnog dela Kučajskih planina i Vrela Mlave ispod severnih obronka planine Beljanice, pa do izvora Jazak na Fruškoj gori, domaća izvorska voda pravi je eliksir, koji sve više privlači ljubitelje zdravog života iz celog sveta.

  Fruškogorski izvor „Jazak“, ušuškan u šume koje okružuju istoimeni manastir, izvire iz dubine od 128 metara pod zemljom i predstavlja jedno od najpoznatijih izvorišta mineralne vode. Njen put kroz karbonatne stene – krečnjake i dolomite – čini je pogodnom za piće, i to bez potrebe za dodatnim hemijskim dorađivanjem, što predstavlja pravi raritet u savremenom svetu. O kvalitetu i važnosti Jazak vode svedoči i žig „Čuvarkuća“ kojim je nedavno nagrađena, a koji predstavlja potvrdu da je ovaj proizvod deo prirodne, kulturne i gastronomske baštine Srbije.

  Poznata bistrina Jazak vode, kao i visoka količina minerala, čine je savršenim osveženjem za predstojeće letnje dane, dok svojom optimalnom pH vrednošću povoljno utiče na  hidrataciju organizma i kože.

  Ovog proleća i leta, uživajte u prirodnim bogatstvima i lepotama naše zemlje, provedite svaki slobodan trenutak u aktivnom odmoru, a „Jazak“ voda će učiniti da se okrepite i osvežite na najbolji način!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Jazak voda

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE