Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Janković je „priznao“

  Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković na pisarnici Ministarstva unutrašnjih poslova predao je svoje, kao i „izjave priznanja“ više od 150 ljudi u kojima tvrde da su oni organizovali proteste „Protiv diktature“, koji su počeli 3. aprila, dan posle održavanja predsedničkih izbora u Srbiji.

  Janković je rekao da je to samo prvi deo izjava priznanja koja predaju kako bi zaustavili podnošenje novih prijava Prekršajnim sudovima protiv mladih ljudi. Do sada su prijave podnete protiv dvoje studenata Fakulteta dramskih umetnosti Pavla Terzića i Gavrila Vučetića, kao i protiv studenata Fakulteta političkih nauka Tijane Hegić i Vladimira Perića.

  „Ne postoji za našeg vremena vlast koja je toliko prezirala, lagala svoj narod i koja se ovoliko plašila svojih građana, a posebno mladih i obrazovanih ljudi“, rekao je Janković.

  On je istakao da nadležni ne mogu i da ne znaju da rade svoj posao, pa su zato posao uradili umesto njih.

  „Sada nema ništa drugo, ako po ovom postupku treba da idemo u zatvor, svi ćemo ići u zatvor“, poručio je Janković.

  On je kazao da su sve izjave priznanja napisana tako da se mogu koristiti kao dokaz pred suodom. Upitan šta je napisao u svom priznanju, Janković je kazao da je priznao da je organizovao proteste jer je želeo poštene i slobodne izbore i da je koristio svoja prava na okupljanje i izražavanje.

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posle podnošenja prekršajnih prijava protiv studenata Tijane Hegić i Vladimira Perića, rekao je da sumnja da su te proteste organizovali „neki veliki“ političari, koji su te ljude sada ostavili.

  „Neki političari su se tu pojavili tobože da bi šetali a onda su se povukli i ostavili te ljude. To govori o njihovom integritetu“, ocenio je ministar pre nedelju dana.

  Dok su predstavnici medija čekali lidera Pokreta slobodnih građana da dođe i preda priznanja, zaposleni u MUP-u su više puta opominjali novinare da ne snimaju zgradu i sklone se sa ulaza, jer bi u suprotnom mogli da budu kažnjeni.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE