JAČI od države: Jura ODBIJA da vrati sindikalca na posao

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  JAČI od države: Jura ODBIJA da vrati sindikalca na posao

  Uprkos rešenju Inspekcije rada, kojim je kompaniji Jura naloženo da vrati na posao predsednika sindikalne organizacije Predraga Stojanovića, menadžment kompanije iz Leskovca je to odbio da učini.

  Posle dva i po meseca od kada je dobio otkaz, Stojanović je u utorak ponovo ušao u fabriku, ali je, dva sata kasnije, morao da je napusti, jer ga rukovodstvo te južnokorejske firme, kako navode u Sindikatu, ne želi u fabrici.

  Stojanović je dobio rešenje Inspektorata rada, kojim se vraća na posao. Međutim, to mu je onemogućilo obezbeđenje fabrike, po nalogu poslodavca.

  “Stojanović je otkaz o radu dobio praktično zbog svog sindikalnog angažovanja i ukazivanja na uslove rada u kojima su zaposleni u Juri radili u vreme kada je najveći broj zaraženih od korone u Leskovcu bio u ovoj fabrici, a radnici su morali da idu na posao”, ističe u Samostalnom sindikatu.

  Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zoran Marković je ovu odluku nazvao skandaloznom i uputio je dopis menadžmentu Jure, zahtevajući da se tom sindikalnom predstavniku omogući normalan rad, u skladu sa zakonima Republike Srbije.

  “Očekujem hitnu primenu pozitivnih propisa Srbije, uz poštovanje Ustava, zakona, podzakonskih akata, institucija i međunarodnih konvencija”, kaže Marković i upozorava da će taj sindikat iskoristiti sve zakonske vidove sindikalne borbe i obavestiti sve domaće i međunarodne institucije.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE