Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jabuke za izvoz se KVARILE čekajući ministra da se SLIKA s njima?

  Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović pohvalio se prošle nedelje kako ni za vreme „druga Tita nismo izvozili jabuku u Indiju“, dodajući kako će otvaranje ovog tržišta bez sumnje doprineti privredi Srbije.

  Međutim, prema tvrdnjama vlasnika izdavačke kuće Color press group Roberta Čobana, „doprinos privredi Srbije“ mogao je da počne mnogo ranije.

  „Kaže ministar Nedimović – nismo izvozili jabuke u Indiju od Tita. Pre godinu dana, direktor jedne od plantaža jabuka zamolio me da ih spojim sa ambasadorima Indije, Egipta i još par zemalja da pokušaju izvoz jabuka na ta tržišta. Agilni ambasador Indije našao im je kupca u svojoj zemlji. Prvi kontigent je bio spreman da krene 28. avgusta“, napisao je Čoban na svom Tviter nalogu.

  Ono što je usledilo jeste poruka iz Ministarstva poljoprivrede.

  „Tri dana ranije – iz Ministarstva poljoprivrede stiže poruka: ‘A, ne, ne… moramo da sačekamo da se formira Vlada Republike Srbije da vidimo ko će da se slika sa jabukama kad krenu za Indiju i ko će da putuje u Indiju da dočeka jabuke’. I tako su jabuke čekale više od mesec dana, a najzad su otišle prošle nedelje nakon što se stari/novi (?) ministar slikao sa njima jer „nikad od Tita…“, iako nema nikakvu zaslugu za to. Tako u Ministarstvu poljoprivrede zamišljaju tržišnu ekonomiju 21. veka“, poručio je Čoban.

  Prošle nedelje je objavljena vest kako su sa plantaže Atos Fructum iz Male Remete krenula četiri kontejnera prve isporuke domaćih jabuka za Indiju. Kako je najavljeno, jabuke će se izvoziti od oktobra do juna, a čitavom događaju predstavljanja novog posla prisustvovao je i ministar Nedimović.

  Čoban je otkrio da je nakon 28. avgusta bilo planirano da izvoz krene 30. septembra, ali pošto ni do tada nije bilo poznato ko će biti mandatar za sastav vlade, i taj datum je pomeren.

  On je za portal nova.rs rekao kako ga je ambasador Indije tri puta obaveštavao o terminima za početak izvoza, samo da bi potom javio kako je sve otkazano.

  „Pošto roba nije mogla više da čeka jer su se jabuke kvarile, iste su ‘otišle’ 08. oktobra. I zajednička svečanost ‘svih izvoznika jabuka u Indiju’ je organizovana u firmi Atos Fructum iz Male Remete i ministar se slikao“, zaključio je Čoban.

  Ministar Nedimović nije želeo da komentariše ove navode.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE