Jabuke iz Srbije za ceo svet

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jabuke iz Srbije za ceo svet

  Kompanija Delta Agrar je 2007. godine na imanju u Čelarevu podigla jedan od najsavremenijih zasada jabuke u jugoistočnoj Evropi. Deceniju kasnije voćnjak ima površinu 500 hektara. Proizvodnja se razvija, uzgajaju se i u svet odlaze nove sorte jabuka. Sve proizvedeno po standardima i usklađeno sa različitim potrebama tržišta.

  Ove godine proizvedeno je 25.000 tona jabuka koje stižu do kupaca u Rusiji, zapadnoj Evropi, Aziji, Africi… Proizvodnja je proširena i na istočnu Srbiju sa novih 100 hektara u Zaječaru, a plan Delta Agrara je da je da godišnje širi zasade za 100 hektara.

  Naše najbolje sorte su modi, zeleni delišes, i greni smit čiji je rod ove godine 15.000 tona. U perspektivi, kroz tri godine, očekuje se da će najbolje biti modi, pink lady i evelina”, kazao je direktor imanja “Podunavlje” Nikola Milićević.

  U Delta Agraru mogu da se pohvale i svetski poznatim sortama jabuka, a čini se da su najponosniji na pink lady.

  “Kada nekome od važnih svetskih igrača u našem sektoru pomenete da proizvodite pink lady, to je kao da proizvodite iPhone”, slikovito je objasnila direktorka voćarstva i povrtarstva u Delta Agraru Biljana Kaličanin.

  I to nije sve, na tržište pristižu i nove sorte koje će iznenaditi vaša nepca. Spremite se za sorte read moon i ajzak.

  Izvor: BizLife

  Foto: BizLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE