Za 10 firmi, ipak, ne važi prištinskih 100%

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za 10 firmi, ipak, ne važi prištinskih 100%

  Sa Kosova stižu dramatičene vesti o sve većim cenama i sve praznijim rafovima zbog odluke Prištine da uvede 100 odsto veće takse na robu iz Srbije.  “Cene skaču u nebo: Plazma čak 7 EUR” Sedam evra za Plazmu”, “Jogurt od 300 dinara”, samo su neki od naslova. Deset stranih kompanija sa sedištem u Srbiji koje robu plasiraju na KiM biće izuzete i za njih neće važiti ova odluka.

  Za ove kompanije Priština je donela aneks prethodne odluke, kako bi proizvodi ovih preduzeća mogli da se plasiraju na KiM.

  U pitanju su proizvodi kompanija Koka-Kola HBC, Tuborg, Dukat, Gemalto (bave se zaštitom podataka), Rauh, Henkel, fabrika za proizvodnju gaziranih i negaziranih sokova Fluidi iz Preševa, Gorenje, Megle.

  Jaffa Crvenka: Nismo oslobođeni plaćanja uvoznih taksi na Kosovu

  Prvobitno je bilo objavljeno i da je čuveni jaffa keks među onima koji su oslobođeni takse, ali je kompanija Jaffa Crvenka saopštila da je informacija da su oslobođeni plaćanja 100 odsto viših taksi koje je Priština uvela netačna i da su mediji pogrešno izvestili o tome.

  “Kompanija Jaffa Crvenka, kao domaći proizvođač i deo Kappa Star grupe, u potpunosti deli sudbinu srpskih kompanija koje su pogođene ovom merom”, navodi se u saopštenju.

  Izvor: agencije/BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • novikorisnik

   e pa ovih 10 treba da se solidariše pa da podigne cene za onoliko koliko su oni podigli takse

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE