Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ćulibrk: Javnost ima pravo da zna kako će se potrošiti svaki dinar iz budžeta

  Nacrt budžeta koji je usvojila Vlada Srbije nigde nije objavljen. Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milanu Ćulibrku se čini da neko skriva ključne stavke.

  „Javnost ima pravo da zna kako će biti potrošen svaki dinar budžetskog novca, jer to je novac poreskih obveznika… To nije novac Vlade, predsednika, nijednog zvaničnika već svih građana Srbije, koji bi to morali da znaju“, kaže Ćulibrk za N1.

  Dodaje i da za ovako važan predlog zakona ni poslanici nemaju dovoljno vremena. Taj zakon ima više od hiljadu strana i ne može ni Bog otac to da pogleda za nedelju dana i da shvati suštinu, kaže Ćulibrk, dodajući da se ključne stavke i dalje kriju.

  „Imamo stavke gde su budžetske rezerve stotine miliona evra… Ne može da vam bude toliko u rezervi pa da vi sami odlučujete kako ćete da trošite toliki novac, može da bude određena, manja suma, ali tolike svote novca… Ili „ostale subvencije“, imao sam priliku da vidim, ne znam da li je to ostalo u konačnom rešenju – 100 miliona evra, to su „ostale subvencije“ mimo onih 100 milijardi dinara inače za subvencije. To su stvari koje ne bi tako lako smele da prolaze, i trebalo bi da budu deo javne rasprave, rasprave u parlamentu“, navodi Ćulibrk.

  Izvor: BizLife

  Foto: print screen N1

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE