Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Ja to mogu“- dm Ženska trka na Adi Ciganliji biće održana 2. oktobra

  Tradicionalna dm Ženska trka održaće se u nedelju, 2. oktobra sa početkom u 10 časova, na Adi Ciganliji pod sloganom „Ja to mogu!“

  Tim povodom danas je održana konferencija za novinare u hotelu Mona Plaza, na kojoj je saopšteno da je veći broj prijavljenih učesnica nego prošle godine.Tako će 1. 500 žena  tog dana istrčati ili prošetati krug oko jezera, dužine 7,7 kilometara i ponosno reći „Ja to mogu!“.

  Ženska trka- promocija fizičke aktivnosti i zdravlja

  Ovaj sportski događaj ima za cilj promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ali i dobro druženje, jačanje ženske solidarnosti kroz aktivizam, podršku i motivaciju. Uz to, ovogodišnji slogan trke poručuje ženama da uz malo volje mogu da pobeđuju sopstvene životne rekorde.

  „Želimo da privučemo što veći broj žena koje će se možda po prvi put oprobati u trčanju i koje ćemo motivisati da im baš dm Ženska trka bude početak aktivnijeg bavljenja sportom i prva trka u pripremama za finale trkačke sezone, a to je svakako Beogradski maraton 2023. godine.Ideja koja stoji iza slogana „Ja to mogu“ je  motivacija žena da pored svih svojih dnevnih obaveza pronađu vreme za sebe i svoje zdravlje.Danas je zahtevno biti žena, od nje se očekuje da bude dobra žena i posvećena majka, a da sa druge strane bude uspešna u svom poslu. Sve to dovodi do toga da ženama ostaje malo vremena za sebe i svoje zdravlje. Zato smatramo da promocija zdravog i aktivnog načina života, u ženskoj populaciji značajno utiče na povećanje broja žena u sportskim aktivnostima u poslednjim decenijama, ali i na njihovo bolje fizičko i mentalno zdravlje, kao i kvalitetniji način života. Ovaj slogan im poručuje da je uz malo volje i truda nebo granica!“, izjavio je Darko Habuš direktor Beogradskog maratona.

  U promociji zdravog i aktivnog načina života učešće javnih ličnosti je od neprocenjivog značaja, jer oni svojim rečima i delima motivišu i pokreću drušvo u kojem žive. Ambasador dm Ženske trke je naša proslavljena košarkašica i veliki borac Nataša Kovačević.

  Ona se putem video poruke, obratila: „Sam koncept i ideja oko slogana “Ja To Mogu” me je odmah privukao i pozitivna priča i atmosfera oko dm Ženske trke, ali i generalno oko Beogradskog maratona. Smatram da takav način komunikacije koji podstiče određene promene u društvu, radi na osnaživanju žena, daje pozitivne primere i menja način razmišljanja ohrabrujući nas da malo više verujemo u sebe.“

  Potpisan i ugovor o saradnji

  Drugi deo konferencije za medije bio je posvećen zvaničnom potpisivanju ugovora između Beogradskog maratona i generalnog pokrovitelja i naslovnog sponzora manifestacije, kompanije dm drogerie markt, poznate po svom društvenom angažmanu, osnaživanju žena i promociji zdravijeg načina života.

  Tim povodom resorna menadžerka marketinga i komunikacija dm Srbija i Severna Makedonija Svetlana Jovanović Mitić, izjavila je:„Veoma smo ponosni što smo drugu godinu zaredom deo dm Ženske trke, jedine i nama najdraže masovne sportske manifestacije posvećene isključivo pripadnicama ženskog pola. Ova trka je još jedna veoma važna aktivnost naše kompanije kojom želimo da inspirišemo, osnažimo i podržimo žene u svakoj sferi života. Ovo nije trka samo sportskog karaktera. Nastojimo da promovišemo brigu o zdravlju, ali želimo i da pružimo podršku osobama sa invaliditetom, koje takođe učestvuju u ovoj trci i čijem se učešću neizmerno radujemo. Deo dm Ženske trke biće aktivacije koje su usmerene na ekologiju i održivost, čime zajedno šaljemo jasnu poruku o važnosti zaštite životne sredine. Voleli bismo da sa ovog događaja sve naše učesnice ponesu i osećaj zajedništva i vere da jedna drugoj mogu uvek da budu važan oslonac.“

  Uspešna saradnja koju Beogradski maraton ostvaruje sa organizacijom SOSSIB motivisala je i pokrenula veliki broj osoba sa invaliditetom da pređu svoje prve kilometre, a očekuje se i veliki broj dama na ovogodišnjoj dm Ženskoj trci.

  Udruženje MAMA FIT će sa trudnicama i porodiljama prošetati krug oko Ade i pokazati da je umerena fizička aktivnost poželjna čak i u drugom stanju, i da ako one mogu, može i svaka od vas.

  Uz dm Žensku trku pažljivo su odabrani partneri koji će takođe biti prisutni na Adi Ciganliji sa svojim aktivacijama, a to su: Sekretarijat za zaštitu životne sredine koji će deliti najmlađima brošure u cilju edukacije dece o značaju ekologije i zaštite životne sredine, preduzeće Zelenilo Beograd koje će donirati sadnice, preduzeće Gradska čistoća koje značajan partner svih događaja Beogradskog maratona, a kompanija Sekopak će sakupljati i reciklirati pet ambalažu.

  Sve učesnice dm Ženske trke će u učesničkom paketu dobiti zvaničnu majicu trke, kao i poklone naslovnog sponzora dm drogerie markt, a nakon pređenih 7,7 km – na cilju ih očekuju medalje i osveženje. Sve dame koje se nisu prijavile za dm Žensku trku to još uvek mogu da urade putem sajta Beogradskog maratona.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: dm

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE