Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Zašto guvernerka danas drži telefon i kupuje evre?

  Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković odgovarala je juče u Skupštini Srbije na primedbe poslanika o kursu dinara i inflaciji.

  Kako je istakla, stabilnost domaće valute koju imamo nije prirodna pojava koja je sama od sebe data, već je rezultat napornog i koordinisanog rada Narodne banke Srbije, Vlade Srbije i ostalih drzavnih institucija,

   “Uzalud se trudite da teret uvezene inflacije koja čini dve trećine inflacije prenesete na jednog čoveka koji je ne znam kakva vaša fascinacija”, rekla je ona između ostalog.

  Dodala je da lični utisci nekih poslanika ne mogu pobediti činjenice da je ovo drugacija Srbija, koja ima mnoge investitore I koja je kroz krize kroz koje je prolazila, prolazila mnogo lakše lakše, jer je bila spremna za to.

  “Guverner koga prozivate, odnosno ja, obezbedio je pet milijardi bafera za krizu koja je došla da bi moglo da se odgovori na nju i održi stabilnost i dobra snabdevenost energentima. Ja i danas držim telefon i kupujem evre da bih obezbedila stabilnost a neto efekat te stabilnsoti u 2022. godini je preko 500 miliona evra više kupljenih nego uloženih u stabilnost evra o kome govorite”, istakla je Tabaković.

  Istakla je takođe da se usidrena inflaciona očekivanja a to je poverenje u mere ekonomske politike Vlade Srbije i Narodne banke mogu i moraju obezbediti istinitim infomacijama a ne stvaranjem panika, jer panika, kako je rekla, „nije dobar saveznik“.

  IZJAVA DANA: Kad ti je funkcija prosto dar od Boga

  Izvor: Mediji

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE