Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Ovako je govorio Branko Cvejić – šta bi danas bio Bane Bumbar?

  Glumac Branko Cvejić umro je u 75. godini u Beogradu. Doajen srpskog glumišta za sobom je ostavio nebrojano mnogo zapaženih uloga, a danas, nakon smrti, mnogi ga, kako je i sam tražio, i dalje zovu Bane Bumbar po jednoj od najzapaženijih uloga u seriji od pre skoro pola veka – „Grlom u jagode“.

  O liku Baneta Bumbara govorio je mnogo kroz godine, a svojevremeno je i otkrio šta misli o tome šta bi Bane Bumbar bio danas.

  “On nije bio ni heroj, ni antiheroj. Ušao je u partiju kada je to bilo važno da dobije stan, da dobije posao, oženio se, gajio decu… Danas bi Bane Bumbar bio verovatno član vladajuće stranke i, recimo, neki lokalni funkcioner u Vrnjačkoj Banji ili tako negde…“

  I nije samo to… Govorio je i o tome koliko mu je značila ova uloga.

  „Zovite me Bane Bumbar do kraja života, i kad umrem zovite me Bane Bumbar. Kakvo mi se sad čini to vreme? Nerviraju me čiče koje pričaju da je u njihovo vreme bilo sve bolje, ali stvarno, verujte mi, u moje vreme je bilo nekako lakše i bolje, nismo imali bar ovaj teror koji se zove griža savesti“ rekao je pre skoro dve decenije Branko Cvejić, koga je uloga Baneta Bumbara obeležila za čitavu karijeru.

  Preminuo naš legendarni glumac

  Deo mog života, dobri duh i simbol Beograda: Kolege se opraštaju od Baneta Bumbara

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE