Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Kratak test „normalnosti“ profesora Baucala

  Aleksandar Baucal, profesor psihologije na Filozofskom fakultetu predstavio je kratak „test normalnosti“ putem kojeg građani mogu da tumače aktuelna dešavanja.

  Na pitanje kako objasniti ljudima da na televizijskim kanalima „svaki minut imamo šta je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić“ ili da slušaju ministra finansija Sinišu Malog koji je „pola sata držao predavanje i nekoliko puta isticao da je predsednik Vučić ‘najpametniji čovek kojeg je upoznao’“, Baucal je izložio kratak test koji građani mogu da primene.

  „Šta god da vidite na TV-u, vi zamislite da je umesto te osobe na primer Angela Merkel. Da li bi nemački ministar finansija tako govorio da je Angela Merkel najpametnija na svetu ili mudra Angela Merkel, ako ne možemo za neke normalne zemlje da zamislimo da to može da se desi tmao, to je jednostavan test na prvu loptu“, objasnio je Baucal tokom Utiska nedelje.

  On je dodao da „svi dobro znamo da kao takvo društvo ne možemo dobro da funkcionišemo“.

  „Mi smo imali u istoriji takve epizode, gde je jedan čovek mislio o svima nama i on je bio ‘najmudriji vođa’ i ‘najpametniji’ ili je donosio odluke o svemu i to se nikada nije dobro završilo“, izjavio je Baucal.

  Izvor: BIZLife/Nova

  Foto: Screenshot/YT

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE