Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  sagorevanje

  IZJAVA DANA: Kada SAGOREVATE, a kada „samo“ doživljavate STRES na poslu? (VIDEO)

  Sindrom izgaranja je zvanična medicinska dijagnoza, a i dalje mali broj ljudi, pogotovo u Srbiji prepoznaje ili priznaje da ima sindrom izgaranja (burn out). Psihološkinja prof. Dr Jasna Bajraktarević govorila je o razlici između ovog sindroma i stresa na poslu.

  Razlika je u nepravdi. Stres nastaje usled ogromne količine posla. Sagorevanje doživljavamo kada nismo dovoljno vrednovani, cenjeni, kada neko drugi dobija zasluge za ono što mi radimo, usled čega imamo onaj osećaj da nedeljom ne želimo da zaspimo , jer znamo da će doći ponedeljak i samo bismo da se sklupčamo, pokrijemo i gledamo u jednu tačku.

  @prof.bajraktarevic Kako preporznati sagorevanje na poslu ili burnout? #psihologija #jasnabajraktarevic ♬ QUIET DOWN 2 – Madison Malone

  Ovo savetuje prof dr. Jasna Bajraktarević, psihološkinja, redovna profesorka Univerziteta u Sarajevu, Ted Talker, terapeut i osnivač Psihološkog savetovališta “PsychoPractice” i Udruženja za psihološki konsalting “Neurofeedback centar”, koja će u sredu 2. novembra govoriti o ovom i sličnim problemima na konferenciji “Burning issue: ReThink the Status Quo”.

  Konferencija će se održati u Belexpo centru, sa početkom u 10 časova. Status quo će preispitivati, osim prof Jasne, i švedski futurolog Magnus Lindkvist, Tommaso Di Giovanni, potpredsednik za komunikacije, Philip Morris International i Milan Popović, naučni komunikator.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE