Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Dvosatni intervju kao karta za slobodu Dijane Hrkalović

  Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, u gotovo dvosatnom razgovoru za portal Objektiv prvi put je iznela svoju verziju događaja koji mesecima potresaju domaću javnost.

  U intervjuu koji je izazvao brojne reakcije bila je vrlo jasna po pitanju krivice nekadašnjeg ministra MUP-a Nebojše Stefanovića, svoje uloge u čitavoj priči, ali se jasno moglo i zaključiti da joj je trenutni vrh države bliži nego što je to bio slučaj u oktobru prošle godine kada je uhapšena zbog sumnje o organizovanom kriminalu.

  Hrkalović je u intervjuu optužila Stefanovića da je prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića, namestio slučaj „Jovanjica“ i štitio Veljka Belivuka i njegov klan.

  „Stefanović je ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika Vučića i članova njegove porodice. Čitao je transkripte razgovora mimo predsednikovog znanja, njemu iza leđa. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsednika, niti je obavestio BIA da oni preduzmu mere“, rekla je Hrkalović.

  Hrkalović je kazala da ne zna „kako tog čoveka (Stefanovića) nije sramota“.

  „Moja greška i krivica je, a to sebi neću nikada oprostiti, što tada nisam pozvala predsednika da ga pitam: ‘Da li vas je ovaj obavestio o tome i tome’. Ja sam sve vreme imala utisak da ministar obaveštava predsednika i sprovodi njegovu kontraobaveštajnu zaštitu po zakonu“, rekla je Hrkalović.

   

  Hrkalović je izjavila da zna da „Stefanović nije podnosio Andreja Vučića, koji je jedna dobra i neiskvarena duša i da se trudio da mu zagorča život na svakom koraku“.

   

  „Ne bi me čudilo da je sve ove izmišljene priče o Andreju u opozicionim medijima sam Stefanović plasirao. Ne bi me čudilo da je plasirao i ove neistine o meni, da sam radila protiv predsednika i njegove porodice“, rekla je Hrkalović.

  Hrkalović je govorila i o klanu Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

  „Belivukov klan je štitio niko drugi, do Nebojša Stefanović lično. Štitio ga je dok predsednik Vučić nije saznao za to i dok ih nije sve pomnožio sa nulom. Jedino Stefanovića Belivuk nije spomenuo u svom iskazu. Stefanović je to radio zarad svojih ličnih interesa, mimo bilo čijeg znanja. Zašto je toliko prolupao, moj mozak ne dobacuje dotle“, rekla je Dijana Hrkalović u intervjuu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot YT

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE