Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izbori i korona: Na glasanje sa maskom ili bez, odluka je na nama

  Direktorka Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović rekla je za RTS da dolazi do postepenog pada inficiranih koronavirusom, ali i da je grip među nama.

  Dr Jovanović je dala preporuke iz epidemijskog ugla kako da odemo na glasanje u nedelju, uz napomenu da je nošenje maske individualna odluka.

  Kaže da je epidemijska situacija stabilnija, ali je i dalje četvorocifren broj novozaraženih osoba. Navodi da kada je u pitanju postupanje u odnosu na kontrolu epidemije propisana su pravila i ona će se poštovati na svim biračkim mestima.

  „Preporučili smo korišćenje svih preventivnih mera, provetravanje prostora u kome će se odvijati glasanje, da se primenjuju dezinfekcione mere, dezinfekcija ruku i higijena ruku, kada su u pitanju maske individualna je odluka, uvek su preporuka, zavisno od toga kako se ko zdravstveno oseća, ona štiti onog ko je oboleo i sve druge“, rekla je Jovanovićeva za RTS.

  Što se tiče glasanja u domovima za stara lica, napominje da su sačinjene posebne preporuke za ulazak u ove ustanove. Svi birački odbori koji budu ulazili, članovi timova će morati da poštuju sva ta pravila, moraće da nose maske, rekla je ona.

  Radi se o principima i pravilima koji će biti jasno istaknuti. Distanca je preporučena i ona će se poštovati, rekla je Jovanovićeva.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE