Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Iz budžeta 200 miliona za digitalizaciju RTS

  Budžetom za narednu godinu za Radio – televiziju Srbije opredeljeno je 200 miliona dinara kako bi digitalizovala svoj arhiv, rečeno je Udruženju novinara Srbije u Ministarstvu kulture i informisanja.

  Za osnovne delatnosti javnih medijskih servisa iz budžetske kase planirano je, kao i u prethodne dve godine, četiri milijarde dinara, saopštio je UNS.

  Zakonom o budžetu, koji je Skupština usvojila u decembru, za projektno finansiranje javnih medijskih servisa izdvojeno je dodatnih 1.120.900.000 dinara, piše u saopštenju.

  Ovaj iznos, kao što je ranije pisao UNS, najvećim delom, više od 900 miliona dinara, namenjen je za izgradnju zgrade Radio – televizije Vojvodine u Novom Sadu.

  Za zgradu RTV, inače, budžetom za 2018. godinu izdvojeno je 500 miliona dinara više nego prethodne godine. Preostalih 200 miliona, kako stoji u budžetu, opredeljeno je za „specijalizovane usluge“.

  Taj novac, kako su iz Ministarstva rekli UNS, predviđen je samo za digitalizaciju arhiva Javne medijske ustanove RTS, što je u skladu sa članom 43 Zakona o javnim medijskim servisima, i za to neće biti raspisivan konkurs.

  Kako se navodi u tom članu Zakona, deo sredstva se može obezbediti i iz budžeta Srbije i Vojvodine za projekte, između ostalih namenjene razvoju novih tehologija, digitalizacije arhiva i digitalizacije tehnološke opreme.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE