Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Konferencija Move.Link.Engage

  Istraživanje BOŠ: Saradnja poslovnog i civilnog sektora smanjuje troškove i povećava efikasnost

  Predstavnici poslovnog i civilnog sektora najčešće percipiraju zajedničku saradnju kroz novčanu podršku, pokazuje najnovije istraživanje „Putokazi ka partnerstvu“ Beogradske otvorene škole (BOŠ). Međutim, sve popularniji su i drugi vidovi partnerstva usmereni na zajedničko rešavanje problema kroz razmenu resursa i ekspertize.

  Istraživanje u kojem su učestvovale 32 organizacije civilnog društva i 24 kompanije iz najrazličitijih oblasti sproveo je i predstavio BOŠ na konferenciji „Move.Link.Engage: Snaga partnerstva“. Podaci pokazuju da predstavnici poslovnog sektora posmatraju civilno društvo kao važnog aktera, te od potencijalnog partnerstva očekuju pozitivne promene u zajednici, ostvarivanje boljeg imidža i mogućnost za razvoj i privlačenje novog kadra.

  Konferencija „Move.Link.Engage: Snaga partnerstva“

  Konferencija „Move.Link.Engage: Snaga partnerstva“

  „Po našem dubokom uverenju put do lepšeg i humanijeg društva temelji se na povezivanju i sinergiji između biznis, javnog i civilnog sektora. Ovi ključni činioci društvenog života, ali i progresa neophodno je da sarađuju, jer ukrštanjem i udruživanjem specifičnih znanja, iskustava, jedinstvene perspektive i specifične metodologije rada svakog od nas nastaju zajedničke inicijative i projekti koji neretko imaju potencijal da pruže dugoročna, sveobuhvatna i sistemska rešenja nekih od  najvećih društvenih izazova. Za nas, rad sa organizacijama civilnog društva predstavlja veliku radost, ali i priliku da od njih mnogo toga naučimo, kao i da  obogatimo naš pristup,  kao i praksu korporativne odgovornosti“, rekla je na konferenciji Milena Mićanović, Direktorka za komunikacije i odnose sa javnošću, OTP banka Srbija.

  Predstavnici organizacija i kompanija koji su učestvovali u BOŠ istraživanju kao pozitivne efekte saradnje navode smanjenje troškova i veću efikasnost u radu kroz obezbeđivanje potrebnih resursa, unapređenje razvoja i zadovoljstva zaposlenih i reputacije organizacije, kao i doprinos rešavanju društvenih problema.

  „Partnerstvo jeste ključni faktor za uspeh u bilo kom procesu ili pokrenutoj inicijativi. Bez multisektorske saradnje, međusobne podrške, ali i otvorenog dijaloga ne možemo imati pozitivne rezultate u bilo kom reformskom procesu. Međusektorska saradnja je imperativ za unapređenje položaja građana u jednom društvu u svakom pogledu“, naglasio je Milorad Bjeletić, izvršni direktor Beogradske otvorene škole.

  Konferencija Move.Link.Engage. godinama unazad promoviše znanje, partnerstvo i odgovornost kroz konstantan rad na unapređenju kvaliteta života u zajednici i bavljenje pitanjima od društvenog značaja. Podržana je od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Ambasade Švedske u Beogradu, a organizovala je Beogradska otvorena škola u saradnji sa Fondacijom BFPE za odgovorno društvo, Balkanskom istraživačkom mrežom Srbija i Nordic Business Alliance.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BOŠ

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE