Ipak bez promena - REGISTRACIJA VOZILA ostaje po starom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Automobil

  Ipak bez promena – REGISTRACIJA VOZILA ostaje po starom

  Građani će i nakon 5. jula po nepromenjenim uslovima moći da registruju vozila, saopštila je danas Agencija za bezbednost saobraćaja.

  Primena odredbi iz Pravilnika koje se odnose na kočnice, na uređaje za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova (merenje izduvne emisije, obaveznost posedovanja katalizatora) i druge biće odložene na period od najmanje dve godine, navodi se u obaveštenju agencije objavljenom na sajtu.

  Kako navode, izmene i dopune Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, omogućiće građanima da i dalje registruju vozila pod nepromenjenim uslovima.

  Uočeni problemi u primeni pojedinih odredbi Pravilnika uticali bi da veliki broj vozila ne ispuni uslove koji se zahtevaju na tehničkom pregledu, a čija bi primena počela 5. jula 2021. godine, navodi se.

  Pravilnik je donet 2012. godine i u nadležnosti je Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  Podsećaju i da je u toku 2021. formirana radna grupa koja je trebalo da unese izmene i dopune u Pravilnik, i da su u radnoj grupi predstavnici Ministarstva, Uprave saobraćajne policije, Agencije za bezbednost saobraćaja, beogradskog Mašinskog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i AMSS–CMV.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE