Prodaje se najveći regionalni lanac prodavnica sportske opreme INTERSPORT

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prodaje se najveći regionalni lanac prodavnica sportske opreme INTERSPORT

  Enterprise Investors (EI) u Hrvatskoj aktivno traga za novim potencijalnim ulaganjima, s naglaskom na kompanije iz tehnološkog i IT sektora, rečeno je u sredu na druženju predstavnika te kompanije s novinarima, na kojem je najavljena skora prodaja lanca prodavnica Intersport.

  Enterprise Investors jedna je od najvećih private equity kompanija u srednjoj i istočnoj Evropi, a od osnivanja 1990. godine, prikupila je sredstva za devet fondova čija vrednost kapitala iznosi više od 2,5 milijardi evra. Ti fondovi investirali su 2,2 milijarde evra u 151 društvo iz raznih sektora, te izlaskom iz 135 društava ostvarili povrat od 4,2 milijarde evra.

  Enterprise Investors u hrvatskom portfelju ima maloprodajni lanac Studenac, pekarsku industriju Pan Pek te lanac trgovina sportskom opremom Intersport, piše Jutarnji list.

  Intersport, Logo

  Partner u EI-u zadužen za ulaganja u Sloveniji i Hrvatskoj Michal Kedzia kaže da će uskoro doći vreme potrage za novim vlasnikom Intersporta, s obzirom da se u porfelju EI-a nalazi već više od pet godina.

  “Proces prodaje još nije počeo, no priprema se i o njemu se razmišlja, a prema nekim predviđanjima prodaja bi mogla biti realizirana u drugoj polovini ove godine, što bi uključivalo prodaju kompletnog poslovanja”, rekao je Kedzia.

  Više od 140 prodavnica u regionu

  Intersport u regionu ima više od 140 prodavaonica, uključujući tržišta Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Severne Makedonije.

  Kada je reč o Pan Peku i Studencu, Kedzia je rekao da još ima vremena za podizanje njihove vrednosti te na kraju i prodaju.

  Intersport prodavnica

  Studenac je u proteklih nekoliko godina kupio više manjih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, pre svega Istarske supermarkete i zadarski Sonik, pa tako trenutno broji više od 750 prodavnica. Pred zaključenjem je i akvizicija kutinske Lonije, koja ima više od 300 prodajnih mesta, čime će Studenac imati uverljivo najbrojniju prodajnu mrežu u Hrvatskoj.

  Kedzia je rekao da je pitanje dana kada će ugovor biti finiširan, a preuzimanje Lonije službeno objavljeno. Inače, Agencija za zaštitu tržišnog nadmetanja (AZTN) je već pre tri nedelje odobrila koncentraciju Studenca i Lonije u Hrvatskoj.

  Izvor: Jutarnji list

  Foto: YT Scrn

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE