Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Integrisani turski i srpski medicinski sistemi Acibadem i Bel Medic

  Potpisivanjem ugovora, 16. jula u Beogradu ozvaničena je integracija dva velika medicinska sistema – turskog Acibadema, jednog od najvećih bolničkih lanaca na svetu, i Bel Medica, ugledne srpske privatne bolnice.

  Ugovor su potpisali vlasnici i osnivači Bel Medica Jasmina i Milan Knežević i vlasnik i osnivač Acibadema gospodin Mehmet Ali Aydınlar.

  Time je Acibadem postao većinski vlasnik Bel Medica, vodeće privatne zdravstvene ustanove u Srbiji sa tradicijom dugom 26 godina. Ubuduće će poslovati pod nazivom „Acıbadem Bel Medic“, a suvlasnik i generalni direktor, kao i do sada, biće dr Jasmina Knežević.

  Acibadem Health Group pripada drugom na svetu najvećem lancu bolnica IHH. Građani Srbije već imaju pozitivna iskustva sa Acibadem zdravstvenim sistemom, koji je i kod nasprepoznat po medicini najvišeg nivoa i u kome se puno misli o pacijentu i njegovom kompletnom zadovljstvu.

  Dr Jasmina Knežević, osnivač i generalni direktor Bel Medica, izrazila je zadovoljstvo što je Bel Medic postao partner lancu bolnica svetske klase.

  „Ovo je nov početak za Bel Medic, veliki uspeh i svi ćemo zajedno da napredujemo. Želimo da od medicine i Bel Medica napravimo uspešnu priču od koje će korist imati i pacijenti i Srbija“, rekla je dr Jasmina Knežević nakon potpisivanja ugovora i dodala da je jedan od planova edukacija medicinskog osoblja kroz edukativni centar i fakultet Acibadema.

  Vlasnik i osnivač Acibadema Mehmet Ali Aydınla izjavio je da je ovo veliki posao za sve. Izrazio je uverenje da će zdravstvene usluge u Srbiji biti podignute na mnogo viši nivo zahvaljujući sinergiji koja će se stvoriti u saradnji Acibadema sa Bel Medicom.

  „Puno smo radili da bi priča zaživela. Posao će voditi gospođa Jasmina Knežević, a mi ćemo joj pomoći da unaprede poslovanje i ponude još bolje zdravstvene usluge u Srbiji. Želimo da zdravstvo u Srbiji napreduje i srećan sam što postajemo partneri“, naglasio je gospodin Aydınla i dodao da će dr Jasmina Knežević unaprediti posao.

  Strateško spajanje dva jaka brenda kao što su Acibadem i Bel Medic približiće svetsku medicinu građanima Srbije i doprineti srpskoj ekonomiji.

  Acıbadem Healthcare Group posluje u Turskoj od 1991. godine. Sistem na globalnom nivou funkcioniše u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, Holandiji, a sada i u Srbiji, sa 21 bolnicom, 13 ambulantnih centara, više od 4.200 kreveta, sa preko od 22.500 zaposlenih i 4.000 lekara.

  Bel Medic su osnovali 1995. godine dr Jasmina i Milan Knežević i lider je u sektoru privatnog zdravstva Srbije i regiona. Bel Medic je prepoznat po zdravstvenoj usluzi vrhunskog kvaliteta i akreditovan je po evropskim standardima. U svom sastavu ima bolnicu sa porodilištem, operacionim blokom, angio-salom, jedinicama intenzivne nege i apartmanima, kao i četiri vanbolničke ustanove. Više od 800 lekara svakoga dana, 24 sata dnevno je posvećeno lečenju dece i odraslih.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Bel Medic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE