Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Insajder: Nelegalni objekat na Pančićevom vrhu se NE RUŠI, već pretvara u „brvnaru“

  Ne samo da nelegalni objekat na Pančićevom vrhu nije srušen, uprkos rešenju o rušenju republičkog inspektora i tvrdnjama Ministarstva građevinarstva da je rušenje u toku, nego je investitorka Snežana Mitković nastavila radove, ali na adaptaciji objekta, piše Insajder.

  Kako prenosi Insajder, kvadratura je smanjenja, a objekat se oblaže drvetom, kako bi izgledao kao privremeno montažni, za koji je investitorka prvobitno i dobila dozvolu.

  Kako se može videti na terenu, investitorka je uklonila krov i drugi sprat objekta i tu se zaustavila. Sada su u toku radovi na prizemlju i prvom spratu, ali ovog puta se ne radi o rušenju.

  Naime, angažovani radnici su nalili gornju ploču bitumenom, urađena je hidroizolacija, a pored objekta je građa pripremljena za krov.

  Istovremeno se objekat oblaže drvenim gredama kako bi izgledao kao brvnara, odnosno privremeni drveni objekat – ski bife.

  Sve ovo ukazuje na to da investitorka nema nameru da sruši nelegalni objekat, već da ponovo pokušava da izigra zakon, tako što će pokušati da ga adaptira kako bi izgledao kao privremeni montažni objekat od 150 kvadratnih metara.

  To, međutim, u slučaju ovog objekta nije moguće. On ne može biti legalizovan ukoliko se poštuje zakon.

  Podsećanja radi, investitorka je dobila dozvolu od opštine Brus da na toj lokaciji izgradi privremeni objekat – ski bife do 150 kvadrata.

  Umesto toga, izgrađen je objekat od preko hiljadu kvadrata, a kako je to na samom početku utvrdila i sama građevinska inspekcija, za ovaj objekat je iskopan temelj, betoniran i stavljena armatura. To u slučaju privremenog objekta – ski bifea nije dozvoljeno.

  Osim toga, brvnara bi morala da bude izgrađena od drveta, a ne cigli i betona kao što je ovde slučaj.

  Ministarstvo građevinarstva je 28. oktobra 2020. saopštilo da ih je invеstitorka bеspravno izgrađеnog objеkta na Pančićеvom vrhu Snеžana Mitković obavestila da je nastavila radovе na uklanjanju objеkta. Tada je navedeno da su ti radovi obustavljeni u avgustu zbog zdravstvеnе situacijе sa Kovid-19.

  Novinari Insajdera su Ministarstvo građevinarstva pitali da li je građevinski inspektor izašao na teren i proverio šta se dešava sa nelegalnim objektom na Pančićevom vrhu, kao i zbog čega nisu zaustavljeni radovi. Odgovore na ta pitanja nisu dobili.

  Ministarstvo je, inače, u svom poslednjem saopštenju oko slučaja nelegalne gradnje na vrhu Kopaonika, navelo da će, ako investitor sam ne ukloni objekat kako je naloženo, nadležna inspekcija Ministarstva građevinarstva izvršenje sprovesti prinudnim putem. Navedeno je i da je procenjeno da će to rušenje koštati oko 26,3 miliona dinara.

  Od najave tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića da će objekat biti „srušen do poslednje cigle“ do danas prošlo je više od godinu dana. Objekat do danas nije srušen.

  Protiv Snežane Mitković pokrenut je sudski postupak zbog krivičnog dela gradnje bez građevinske dozvole na osnovu krivične prijave Ministarstva građevinarstva.

  Izvor: Insajder, N1

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE