Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  INOVACIJA: Banke traže posao dužnicima

  Poljske banke od 22. jula u okviru novine obavezne ponude dužniku da mu se reprogramira dug pre nego što krenu da mu prodaju krov nad glavom, spremaju se da pomažu tako što bi prvo dužnicima našle posao kako bi mogli da plaćaju ili da im pomognu da se zbrinu deca.

  Banke u Poljskoj uvode u stambene kredite novu uslugu da ako dužnik bez svoje krivice ne bude u stanju da redovno otplaćuje hipoteku, pre svega kada izgubi posao, banka prvo pokuša da mu nađe posao, pre nego što pristupi licitaciji stana ili kuće, piše današnja Žečpospolita.

  „Želimo da promenimo postupak reprogramiranja kredita tako da pre nego što banka pristupi prodaji nekretnine i poveri naplatu duga izvršiteljima, da prvo pokuša da pronađe dužniku posao ili da mu pomogne da se zbrinu deca kako bi on mogao da se posveti poslu“, kazao je za taj poljski list Gžegož Tokarski iz jedne od poljskih agencija za posredovanje zapošljavanja.

  To da banke prvo probaju da dužniku pronađu posao a ne da mu odmah kada zakasni nekoliko rata prodaju krov nad glavom omogućavaju izmene poljskih zakona po kojima su banke od 22. jula dužne da pre nego to što krenu u aktivnu naplatu svojih potraživanja prvo ponude dužniku reprogramiranje kredita.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE