Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čadež: Nije dobro da stoji proizvodnja u Fijatu

  Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da očekuje da će uskoro biti postignut dogovor radnika i rukovodstva fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija i da nije dobro da proizvodnja u toj fabrici stoji.

  Čadež je novinarima u Beogradu rekao da je Fijat veliki izvoznik i da lanac proizvodnje koji stoji, kako je istakao, može imati loše posledice za ekonomiju, industriju i dobavljače.

  „Nadamo se da ćemo uskoro imati rešenje i da će proizvodnja biti nastavljena“, rekao je Čadež.

  Oko 2.000 radnika Fijata počelo je štrajk 27. juna i traže povećanje bruto osnovice zarade na 50.000 dinara, reorganizaciju u cilju rasterećenja, isplatu bonusa efikasnosti i naknadu troškova prevoza kada nema javnog prevoza u Kragujevcu.

  Izvor: Beta

  Foto: PKS

  What's your reaction?

  Komentari

  • Crni

   Bolje 100 godina ziveti kao bogatas nego jedan dan kao siromah...bravo za Cadeza!

  • Jovan

   Ex ta politika

  • Nedjo

   Gospodine Čadež, Umesto suvišnih fraza koje ste naveli o učešću FCA u ukupnom izvozu Srbije i lošim posledicama po lanac proizvodnje , trebalo bi da sa pozicije koju zauzimate protivno Vašem stručnom iskustvu i kvalifikacijama , imate jasan i nedvosmislen stav o ovom štrajku a ne da zbunjujete i zaposlene u FCA i narod kojem se obraćate. Ako već ne znate šta bi trbalo da kažete u ime privrede Srbije pročitajte kakav je stav zauzeo premijer Slovačke Robert Fico povodom nedavnog štrajka u Volkswagenu u Bratislavi- Trebalo bi da Vas je stid sve zajedno sa Vladom Srbije koji se krijete u mišju rupu povodom sramnih uslova koje ste kreirali zaposlenima ne samo u FCA nego u bezmalo svim fabrikama koje ste otvoriili .Javno prizivajući investitore da dođu jer mogu da zaposle radnike sa zaradom od oko 200 eur , oslobađajući mnoge kao FCVA plaćanja doprinosa na zarade . Kada će radnici sa takvim platama odvesti decu na more za godišnji odmor,Marko ? Da li ste sa premijerom i ministrom kad razgovarali na tu temu ? Ili to nije Vaša briga ?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE