Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dajana Hendriks, imperija

  Kako je život na FARMI pomogao najbogatijoj Amerikanki da stvori imperiju?

  Dajana Hendriks je petu godinu zaredom na vrhu Forbsove liste najbogatijih žena u Americi, koje su samostalno stekle imovinu. Njena neto vrednost je procenjena na 11,6 miljardi dolara budući da je u Dajaninom vlasništvu poslovna imperija.

  Njeno bogatstvo u velikoj meri zavisi od ABC Supply, kompanije za građevinske materijale koju je izgradila sa svojim pokojnim suprugom 1982. godine. Ona je trenutno predsednica kompanije.

  Dajanin put do stvaranja poslovne imperije nije bio utaban. Hendriks nije odrasla kao nasledica poznate ličnosti ili političkog lidera. Ona je provela detinjstvo na farmi u Viskonsinu, gde je učila o radnoj etici koja joj je pomogla da stvori kompaniju, piše CNBC.

  Dajana je 2017. godine za „Forbs“ izjavila da je posmatranje njenih roditelja kako vode farmu 24/7 uspostavilo njenu radnu etiku, koja je bila ključna za karijeru.

  Farma

  Farma (Pixabay)

  Majčinstvo je promenilo Dajanu Hendriks

  Kako se navodi, Dajana je zatrudnela sa 17 godina i morala je da završi poslednju godinu srednje škole dok je živela kod kuće. U 21. godini podnela je zahtev za razvod od svoje srednjoškolske ljubavi. Kao samohrana majka radila mnoge kancelarijske poslove.

  „Majčinstvo mi se veoma brzo našlo na putu i ja sam veoma brzo odrasla. To me nije sprečilo da želim da ostvarim svoj san. U stvari, mislim da sam postala još fokusiranija na ono što sam želela da postignem”, priznala je ona.

  Neki od njenih snova bili su jednostavni, rekla je Hendrik. Na primer, želela je da se preseli u grad i da nosi odelo na posao svaki dan. Ti snovi su se promenili nakon što je upoznala i udala se za krovnog izvođača Kena Hendriksa 1970-ih. Iskombinovali su svoje talente i osnovali ABC Supply u Beloitu u Viskonsinu.

  Imperija joj je donela i kontroverze

  Do 1994. godine kompanija je imala 100 lokacija. Četiri godine kasnije, prvi put je zaradila više od milijardu dolara godišnjeg prihoda, prema Forbsu.

  Otkako joj je suprug preminuo 2007. godine, Hendriks sama vodi ABC Supply. Kompanija sada ima više od 840 lokacija, prema njenoj veb stranici, i 23. je po veličini privatna kompanija u zemlji, prema Forbsu. Na stranici ABC Supply-a se navodi da je u poslednjih pet godina stekla imovinu 18 drugih kompanija, što je znak dominacije na tržištu.

  Novac (Pixabay)

  Međutim, Uspeh nije došao bez kontroverzi. Tokom 2016, prve godine kada je Dajana bila na vrhu Forbsove liste, „Milwaukee Journal Sentinel“ je objavio da ona „nije platila ni cent državnog poreza na prihod od 2012. do 2014. godine“. U novinama su takođe naveli da nije dugovala nikakav novac za državne poreze 2010. godine.

  Milijarderka ulagala novac u lokalne projekte

  Direktor za poreze u „ABC Supply“ Skot Biančini kazao je za „CNBC Make It“ da je kompanija promenila svoju poresku klasifikaciju iz C-corp u S-corp tokom tih godina. Prema državnom zakonu Viskonsina, korporacije se mogu prijaviti da budu S-corp na saveznom nivou i C-corp na državnom nivou. To znači da bi ABC Supply mogao da izabere status izvan državne poreske opcije, potencijalno uključujući sve čekove koje kompanija prosleđuje Dajani Hendriks, ako su svi njeni savezni porezi plaćeni.

  Hendriks i dalje živi u Belojtu, koji ima manje od 37.000 stanovnika. Prema Forbsu, ona je potrošila milione dolara na lokalne projekte za obnovu napuštenih imanja i dovođenje novih poslova u državu.

  Hendriks je 2017. otvorila lokalni centar za karijeru, u kojem se održavaju radionice za podučavanje srednjoškolaca veštinama kao što su kodiranje i konstrukcija. Rekla je za Forbs da program ima za cilj da prikaže tinejdžerima „vrednosti posla“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot YT, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE