Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SpaceX, internet

  SpaceX širi svoju uslugu: Starlink internet se uvodi za brodove, avione i kamione

  Federalna komisija za komunikacije (FCC) ovlastila je SpaceX da obezbedi Starlink satelitski internet vozilima, što je ključni korak za kompaniju Ilona Maska da dalje proširi uslugu.

  „Ovlašćenje nove klase korisničkih terminala za SpaceX satelitski sistem će proširiti opseg širokopojasnih mogućnosti kako bi se zadovoljili rastući zahtevi korisnika. Oni zahtevaju povezivanje dok su u pokretu. Satelistki internet to omogućava, bilo da se voze u kamp prikolici širom zemlje, dolaze teretnim brodom iz Evrope u američku luku ili dok su na domaćem ili međunarodnom letu“, napisao je šef međunarodnog biroa FCC Tom Salivan u ovlašćenju, prenosi CNBC.

  Starlink je SpaceX-ova mreža satelita u niskoj Zemljinoj orbiti. Dizajnirana je da pruži brzi internet bilo gde na svetu. SpaceX je lansirao oko 2.700 satelita za podršku globalnoj mreži, a osnovna cena usluge košta 110 dolara mesečno. Od maja, SpaceX je obavestio FCC da Starlink ima više od 400.000 pretplatnika.

  SpaceX (Joel Kowsky/NASA via AP)

  SpaceX je potpisao rane ugovore sa komercijalnim avio-prevoznicima dok se pripremao za ovu odluku. Ima sporazume sa Hawaiian Airlines i poluprivatnim čarter provajderom JSX za pružanje Wi-Fi mreže u avionima. Do sada je SpaceX-u odobreno da sprovede ograničenu količinu testiranja u letu budući da je avio Wi-Fi tržište „zrelo za remont“.

  Ovlašćenje FCC-a takođe uključuje povezivanje sa brodovima i vozilima kao što su polukamioni i RV vozila. Kompanija je već primenila verziju svoje usluge pod nazivom „Starlink za RV-ove“, uz dodatnu naknadu za „prenosivost“. Ali prenosivost nije isto što i mobilnost, što odluka FCC-a sada dozvoljava.

  FCC je nametnuo uslove za Starlink uslugu u pokretu. SpaceX je u obavezi da „prihvati svako mešanje sadašnjih i budućih ovlašćenih službi“. Dalja ulaganja u Starlink će „preuzeti rizik da operacije mogu biti predmet dodatnih uslova ili zahteva“ od FCC-a.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE