IMMOFINANZ preuzima još jedan ritejl park u Italiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IMMOFINANZ Stop Shop

  IMMOFINANZ preuzima još jedan ritejl park u Italiji

  Austrijska kompanija IMMOFINANZ potvrđuje svoju vodeću ulogu najvećeg evropskog operatera ritejl parkova, kao deo strategije rasta.

  Broj STOP SHOP-ova biće povećan za oko 40 odsto na 140 lokacija do 2024. godine na osnovu selektivnih akvizicija i novih otvaranja Kompanija će se takođe fokusirati na tržište Italije, gde će do 2024. godine biti otvoreno deset novih STOP SHOP ritejl parkova, navodi se u saopštenju.

  Kupovinom ritejl parka u italijanskom gradu Udine, IMMOFINANZ sada preuzima još jedan važan korak u razvoju italijanskog tržišta rasta.

  Nakon uspešnog ulaska na tržište u drugoj polovini 2021. godine, IMMOFINANZ je kupio još jedan visokokvalitetni ritejl park na severoistoku Italije od privatne investicione kompanije sa sedištem u Londonu.

  Ritejl park Terminal Nord u Udinama obuhvata prostor za iznajmljivanje od oko 33.000 kvadratnih metara sa ukupno 36 prodavnica, što ga čini najvećim ritejl parkom u STOP SHOP portfoliju.

  Očekivani godišnji prihod od zakupa iznosi oko 5,6 miliona evra.

  „Naši STOP SHOP-ovi su optimalna kombinacija lokalne ponude, prijatnog iskustva kupovine i životnog stila. Tokom pandemije virusa COVID-19 pokazali su se otpornim na krize i podjednako su popularni među zakupcima i potrošačima. Stoga je ovo pravo vreme da razvijamo tržište na ovoj ubedljivoj i uspešnoj platformi. Italijansko tržište, jedno od najvećih u Evropi, nudi veliki potencijal za to“, ističe Dietmar Reindl, član Izvršnog odbora IMMOFINANZ-a.

  Raznovrsna kombinacija zakupaca na više od 33.000 m²

  Budući STOP SHOP Udine je lako dostupan u regiji Friuli Venezia Giulia.

  Nalazi se na glavnom putu koji vodi ka centru Udina, a takođe je lako dostupan javnim prevozom.

  Lokacija obuhvata oko 300.000 ljudi na udaljenosti od 30 minuta vožnje.

  Ritejl park je otvoren 2008. godine i impresionira svojim širokim spektrom domaćih i internacionalnih zakupaca.

  Hipermarket Carrefour, koji čini 30 odsto prostora za iznajmljivanje, glavni je zakupac iz prehrambenog sektora.

  Zakupci kao što su Decathlon ili Euronics takođe su se pokazali kao izuzetno popularni i privukli su skoro 1,6 miliona posetilaca od januara do oktobra 2021. godine.

  Među ostalim zakupcima su Burger King, Douglas i Takko, kao i italijanski brendovi Globo (moda) i Dondi Salotti (nameštaj).

  Zelene tehnologije kao ključni kriterijum

  IMMOFINANZ se fokusira na visoke standarde održivosti u izgradnji i radu svojih ritejl parkova. Kao ključni element svoje strategije neto nulte emisije, IMMOFINANZ pokreće sopstvenu proizvodnju obnovljive energije, na primer instaliranjem fotonaponskih sistema na krovovima STOP SHOP ritejl parkova i izgradnjom novih lokacija isključivo sa fotonaponskom opremom.

  U skladu sa ovom strategijom, ugradnja fotonaponskih sistema na krovu ritejl parka u Udinama je takođe moguća. Ovo će biti sprovedeno u kratkom roku. Druge aktivnosti kao što su proširenje stanica za punjenje ili upravljanje vodom i otpadom koje štedi resurse takođe će se sprovoditi na novoj lokaciji u skladu sa merama za celu grupu.

   

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Immofinanz

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE