IMMOFINANZ: Cena koju je za deonicu ponudila kompanija CPI Property Group je preniska

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IMMOFINANZ: Cena koju je za deonicu ponudila kompanija CPI Property Group je preniska

  Izvršni i Nadzorni odbor kompanije IMMOFINANZ, vodećeg investitora u oblasti komercijalnih nekretnina na tržištu Centralne i Istočne Evrope, podržavaju nameru kompanije CPI Property Group (CPIPG) da iskoristi atraktivni potencijal rasta kompanije i podrži razvoj i širenje IMMOFINANZ-a kao dugoročnog glavnog akcionara. Međutim, cena koju CPIPG nudi za deonicu ove austrijske kompanije znatno je niža od trenutne vrednosti kompanije i ne odražava njen značajan potencijal za rast.

  IMMOFINANZ ocenjuje ponuđenu cenu od 21.20 evra po akciji kao neprivlačnu i preporučuje investitorima da ne prihvate ponudu CPIPG-a za akcije i konvertibilne obveznice IMMOFINANZ-a.

  Ponuđena cena od 21.20 evra (kompletna dividenda za finansijsku 2021.godinu) koju je naveo CPIPG u svojoj aticipacionoj obaveznoj ponudi predstavlja popust na referentne vrednosti koje se koriste za određivanje fer vrednosti akcije IMMOFINANZ-a. Popust od otprilike 28% stavlja ponuđenu cenu jasno ispod trenutne (razvodnjene) EPRA NTA po akciji od 29.45 evra. Poređenje sa drugim ključnim merilima vrednovanja, npr. EPRA NAV po akciji ili knjigovodstvenom vrednošću akcije po IFRS, takođe pokazuje visoke popuste.

  Ulazak CPI Property Group, jedne od vodećih kompanija za komercijalne nekretnine u Centralnoj Evropi, još jedan je dokaz visoke atraktivnosti naše kompanije i velike mogućnosti rasta. Međutim, ove pozitivne buduće perspektive su u suprotnosti sa ponudom koja ne odražava trenutnu vrednost kompanije, naš snažan učinak tokom finansijske 2021. godine ili zarade i prilike za rast stvorene našom strategijom širenja koja stvara vrednost. Stoga preporučujemo da naši akcionari i vlasnici konvertibilnih obveznica ne prihvate ponudu CPI Property Group i da zajedno realizujemo veliki potencijal svojstven IMMOFINANZ-u, objasnili su članovi Izvršnog odbora Dietmar Reindl i Stefan Schönauer.

  Izvor: BIZLife

  Foto: IMMOFINANZ

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE