Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ilon Mask (Beta/AP)

  Ilon Mask na samitu G20 o raketama, vanzemaljcima i dubokim tunelima

  Sedeći u mraku, odeven u tradicionalnu indonežansku batik košulju i okružen svećama, Ilon Mask je ponudio viziju budućnosti koja uključuje vanzemaljce, duboke tunele i raketni prevoz. 

  Vlasnik Tvitera obratio se putem videoveze poslovnim liderima na Baliju na marginama samita G20, a na inače crnoj pozadini videlo mu se samo lice i ruke.

  „Nestalo nam je struje tri minute pre ovog poziva. Zato sam potpuno u mraku“, rekao je indonežanskom tajkunu-moderatoru Anindiju Bakrieu, prenosi Alarabia News.

  Mask je upitan zašto nije doputovao na tropsko ostrvo, a novi šef Tvitera se našalio da mu se „opterećenost poslom u poslednje vreme prilično povećala“ nakon što je preuzeo džina društvenih medija.

  Ilon Mask, Tviter (Beta/AP)

  Ilon Mask, Twitter (AP Photo/Michael Dwyer)

  O svojoj kontroverznoj akviziciji, koja je uključila otpuštanje hiljade zaposlenih i uvođenje naknade za verifikaciju, nije puno govorio. Podržao je više videa na Tviteru i nastojanja da se kreatorima unovči sadržaj.

  Ako ostavimo Tviter po strani, razgovor je umesto toga skrenuo na tunele iskopane duboko pod zemljom za borbu protiv gužvi, putovanje raketama preko sveta za manje od sat vremena i otkrivanje vanzemaljskog života u svemiru.

  „Možda ćemo pronaći vanzemaljske civilizacije ili otkriti civilizacije koje su postojale milionima godina ranije“, rekao je Mask i dodao: „Mislim da bi to bilo neverovatno zanimljivo, otići tamo i istražiti galaktiku“.

  Izvršni direktor Tesle, proizvođača električnih automobila, zatim je govorio o prednostima tunela nad letećim automobilima u borbi protiv saobraćajnih gužvi.

  „Električna vozila i tuneli apsolutno su odgovor na najgoru moguću gužvu u bilo kojem gradu, jer možete ići koliko god želite duboko dok se ne reši gužva“, rekao je.

  Raketne platforme širom sveta

  Osim njegovog pogleda na budućnost Indonezije kao zemlje u razvoju, razgovor se uglavnom zadržao na njegovu čudnom i hrabrom pogledu na budućnost Zemlje.

  Džakarta je pozvala Maska da koristi Indoneziju kao mesto za lansiranje svoje rakete SpaceX, ističući prednosti lokacije uz ekvator. Ali Mask je rekao da želi da vidi raketne platforme širom sveta koje bi omogućile ljudima da putuju „na potpuno drugu stranu sveta“ brzinom 20 puta većom od brzine zvuka.

  Ilon Mask (Beta/AP)

  Tesla CEO Elon Musk talks virtually at the B20 Summit ahead of the G20 leaders summit in Nusa Dua, Bali, Indonesia, Monday, Nov. 14, 2022. (AP Photo/Aaron Favila)

  „Mislim da bi ovo stvarno otvorilo svet kada biste mogli putovati bilo kuda u svetu za manje od sat vremena“, rekao je.

  Ali, uprkos svim svojim hrabrim snovima o budućnosti, preduzetnik koji se bavi električnom energijom, svemirskim otkrićima i društvenim mrežama, nije mogao da sakrije da ga zabavlja činjenica da je čak i on podložan energetskim hirovima planete.

  „Samo pogledam ovaj video, kako je bizaran: sedim ovde u mraku okružen svećama. To je najsmešnija stvar“, rekao je Mask.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE