Ikea zapošljava 400 ljudi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ikea zapošljava 400 ljudi

  Direktor kompanije Ikea za Jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke danas je najavio da će taj trgovinski lanac u Srbiji u izgradnju nove robne kuće investirati 50 miliona evra i zaposliti 400 ljudi.

  On je u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović rekao da je dobra, otvorena saradnja sa vlastima u Srbiji doprinela nastavku investiranja, čime će ukupna vrednost investicija te kompanije u Srbiji iznositi 120 miliona evra.

  “Plan nam je da na proleće naredne godine započnemo izgradnju novog ritejl parka i da on bude otvoren na proleće 2020. godine. Predlažem da sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpišemo Memorandum o razumevanju, kako bismo projekat realizovali efikasno, kao i sve do sada”, rekao je on.

  Zorana Mihajlović je kazala da nova investicija Ikee donosi nova zapošljavanja i prihode u budžet.

  Na sastanku je razgovarano i o nastavku saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti, a Vanoverbeke je istakao da Ikea poštuje princip jednakih zarada muškaraca i žena, te da pruža podršku zaposlenima u usklađivanju roditeljskih obaveza sa poslovnim ciljevima.

  “Ikea je odličan primer poštovanja principa rodne ravnopravnosti i unapređenja položaja žena. Zajedničkim aktivnostima možemo doprineti da se žene ekonomski osnaže i budu ravnopravne u ostvarivanju svojih prava”, rekla je Mihajlović koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE