Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ikarbus „merkaju“ Kinezi i Poljaci

  Naša najveća fabrika autobusa, zemunski „Ikarbus“, osvajanjem novih tehnologija i proizvodnjom najsavremenijih autobusa na šasijama „Mercedesa“ i MAN-a, uspeo je da „pregura“ dutotrajni i bolan proces restrukturiranja, pa sada sa mnogo više optimizma oko 300 zaposlenih čeka sutrašnjicu.

  Njihove pogone obilaze predstavnici stranih preduzeća, a najozbiljniji „igrači“ su kompanije iz Kine i Poljske, pišu Novosti.

  Zato svi u „Ikarbusu“ očekuju da do kraja godine „padne“ i ponuda za preuzimanje većinskog paketa akcija.

  „Dve velike kompanije iz Kine i jedna iz Poljske su zasada najozbiljniji kandidati koji bi hteli da preuzmu naše preduzeće i da, uz zadržavanje trenutnog proizvodnog programa, pokrenu i proizvodnju električnih autobusa“, kaže generalni direktor „Ikarbusa“ Aleksandar Vićentić.

  On, za Novosti, kaže da je „Ikarbus“ izašao iz procesa restrukturiranja firme i da se trenutno čeka odobrenje za Unapred pripremljeni program restrukturiranja (UPPR) tako što su najveći poverioci svoja potraživanja konvertovali u deo vlasništva. To je samo jedan od dokaza da „Ikarbus“ ponovo svima uliva poverenje.

  Izvor: Novosti

  Foto: Ikarbus promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE