Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Idemo na TREĆU DOZU, u oktobru stiže i PETA VAKCINA“

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se uskoro krenuti sa davanjem treće doze vakcine u Srbiji.

  „Pozivam ljude da se vakcinišu. Mi ćemo uskoro svakako morati da idemo i sa trećom dozom, zato što mnogima već prolazi rok i za ljude koji su revakcinisani, prošlo je 6-8 meseci. Mi u ovom trenutku imamo 1.300.000 slobodnih vakcina. Možemo da vakcinišemo polovinu onih koji su vakcinisani. Nemamo problem sa vakcinama“, rekao je predsednik.

  Ponovio je da nemamo problem sa vakcinama i da se samo čeka da struka donese odluku kada krećemo sa trećom dozom i da li se mešaju vakcine ili ne.

  „To što smo se vakcinisali ne znači da nećemo biti zaraženi, ali ćemo imati 95% veću šansu da preživimo od onih koji nisu vakcinisani. Molim vas kao boga, prekinite ljudi da na neodgovoran način govorite o gluposti o čipovima, zato što kada tu priču pričate nekoga ćete da ubijete kada govorite o tome“, kaže Vučić.

  Najavio je i da će u Srbiji od oktobra biti dostupna i peta vakcina – Moderna.

  „Uskoro ćemo da imamo i petu vakcinu. I Modernu smo nabavili i ona nam stiže od oktobra. Uskoro izlazimo sa prvom serijom vakcina komponente jedan kod nas proizvedenih. Za koji dan očekujem početak punjenja kineske vakcine ovde. Kamen temeljac za fabriku postavićemo za mesec dana. Rastu nam brojevi. I vidim da rastu svuda kod onih koji testiraju. Jedini lek je da se vakcinišemo“, kaže Vučić.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE