Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I za nju i za njega: Ginekolog izumeo prvi UNISEKS KONDOM

  Malezijski ginekolog izumeo je prvi uniseks kondom na svetu koji mogu koristiti i žene i muškarci. Kako sam kaže, vrlo je tanak i izdržljiv, a izrađen je od medicinskog poliuretana koji se obično koristi kao zavoj za previjanje rana i ostalih povreda.

  Izumitelj kondoma, dr Džon Tang Ing Čing, ginekolog je i osnivač firme Twin Catalyst koja se bavi proizvodnjom medicinskih potrepština.

  Nada se da će „Wondaleaf Unisex Condom“ podstaći ljude da preuzmu bolju kontrolu nad svojim polnim zdravljem bez obzira na pol ili seksualnu orijentaciju.

  „U osnovi je reč o običnom kondomu s lepljivom oblogom. Zahvaljujući lepljivoj oblozi kondom se pričvršćuje za vaginu ili penis, a pokriva i okolno područje zbog pojačane zaštite“, pojasnio je malezijski lekar.

  Na svojoj internet stranici Tang je napisao da se „lepljivi deo kondoma Wondaleaf nalazi samo na jednoj njegovoj strani, no s obzirom na to da se može preokrenuti na drugu, može ga koristiti bilo koji pol“.

  Kutija Wondaleafa sadrži dva kondoma i koštaće oko tri evra. Prosečna cena za desetak kondoma u Maleziji je između četiri i devet evra.

  Tangova Firma inovativne kondome pravi od poliuretana, materijala koji se koristi u izradi prozirnih zavoja za previjanje rana. Vrlo je tanak i fleksibilan, ali istovremeno snažan i vodootporan.

  Dr Tang je kazao da je Wondaleaf prošao nekoliko krugova kliničkih istraživanja i testiranja te bi u decembru trebalo da postane komercijalno dostupan putem firmine internet stranice.

  „Na osnovu brojnih kliničkih ispitivanja koja smo sproveli, prilično sam optimističan i verujem da će vremenom ovaj kondom biti značajan doprinos brojnim ostalim kontraceptivnim sredstvima koja se koriste u prevenciji neželjenih trudnoća i polno prenosivih bolesti“, rekao je malezijski ginekolog.

  Izvor: N1

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE