Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I Njujork tajms analizirao razgovor Lečića i Štajnfeld, kolege mu okrenule leđa

  Snimak razgovora glumice Danijele Štajnfeld i glumca Branislava Lečića koji je u ponedeljak objavio Insajder i koji je glumica sa drugim dokazima dostavila tužilaštvu, deo je dužeg razgovora u trajanju od 77 minuta kojim se bavio i Njujork Tajms.

  Proveravali tvrdnje Lečića da su vežbali za ulogu

  Američki list je analizirao kompletan snimak kako bi proverili tvrdnju Branislava Lečića da su njih dvoje zapravo uvežbavali dijalog i nakon toga zaključio da nema indicija da je razgovor sa snimka uvežbavanje dijaloga.

  Njujork Tajms u opširnom tekstu opisuje celu hronologiju događaja koji se odnose na slučaj glumice Danijele Štajnfeld koja je ovih dana kolegu Branislava Lečića javno optužila za silovanje 2012. godine.

  Njujork Tajms prenosi i izjavu Branislava Lečića koji negira da je imao seksualne odnose sa koleginicom Danijelom Štajnfeld, kao i da ju je silovao 2012. godine.

  “Nikada nisam sa njom imao seksualni odnos. Sve ostalo bi bila laž”, prenosi američki list izjavu koju im je Lečić dostavio putem WhatsApp-a.

  List prenosi Lečićeve tvrdnje da je audio snimak razgovora prilikom susreta u jednom restoranu sa Danijelom 2016. godine nepotpun.

  Lečić tvrdi da ceo razgovor otkriva širi kontest

  U izjavi za Njujork Tajms Lečić navodi da su se sreli da bi razgovarali o potencijalnoj saradnji, te da duža verzija snimka otkriva širi kontekst – da su oni zapravo samo improvizovali dijalog i da je ona verovatno tvrdila da ju je napao kako bi stekla publicitet za svoj film.

  List, međutim, navodi da im je Danijela Štajnfeld dostavila kompletan snimak od 77 minuta razgovora, koji je inače trajao oko 90 minuta, a snimala je dok joj se nije ispraznila baterija na telefonu.

  “Delovi njihovog razgovora su nerazumljivi i zagušeni bukom prostora. Ipak, nema indicija da su uvežbavali dijalog. Iako su glasovi prigušeni i razgovor često deluje prijateljski, glas Štajnfeldove postaje oštriji kada opisuje koliko je bila povređena onim što je uradio. Lečić odgovara na način koji ukazuje da on veruje da je ona pristala na ono što se desilo”, piše Njujork Tajms nakon analize tog razgovora.

  Lečić se nekoliko puta obratio se javnosti povodom optužbi za silovanje

  U video poruci između ostalog rekao je da će u petak dati izjavu u Tužilaštvu i da je pogođen time što je u javnosti već osuđen i što mnogi misle da je silovatelj.

  Danas se takođe oglasio na Tviteru, i to povodom poruke koju je primio od uprave Beogradskog dramskog pozorišta.

  Naime, kako se navodi u poruci, 17 glumaca je potpisalo peticiju kojom se traži da se Lečić zbog nastale situacije i Danijelinih navoda, udalji sa predstava koje igra u tom pozorištu, dok je 14 glumaca bilo je uzdržano.

  Mihajlović: Glumata i vređa svaku ženu koja je seksualno zlostavljana

  Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas, komentarišući video snimak koji je objavio glumac Branislav Lečić posle optužbi da je silovao svoju koleginicu Danijelu Štajnfeld, da on „glumata“ i vređa „svaku ženu koja je seksualno zlostavljana.

  Ona je navela da državne institucije treba da rade „svoj posao i u ovom slučaju“, a da javnost treba da podrži žene, da im verujemo i da ih ohrabri da nasilnike prijave. „Jedino na taj način možemo da suzbijemo seksualno nasilje“, ocenila je Mihajlović.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Komentari

  • Nikola

   Sta ima sa ovim slucajem Njujor Tajms? Sta ima Predsednik Srbije da komentarise ovaj sucaj pre 9 godina i pre presude, kad se to dogadja sve vreme u Srbiji, a ovaj slucaj pusten u promet da zabavi narod? Toliko je nerazresenih ubistava u Srbiji/ Ko to talasa neumereno?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE